Kablo için yardım...

ulasuzun

Üye
Katılım
8 Eki 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Arkadaşlar plc nin siyah kablosu haricinde bir kablo daha var bilgisayar ile plc arasında... Bir ucu rs232 diğer ucu rj45 olan... Bana bu kabloyu nasıl yapacağımı söyleyebilirmisiniz... rs232 nin hangi pinlerini lehimlemem gerek... rj45'i hangi şekilde(sırayla) çakmam gerek..?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
RJ-45 soketlerin bağlantı şekli şu standart sıralamayla yapılır. Aslında teorik olarak kablo renklerinin hiç bir önemi yoktur. Yani bir taraf hangi sıralama ile sıkıldıysa, diğer tarafında aynı sıralamada olması o kablonun sağlam çalışması için yeterlidir. Fakat cross yapılma durumunda sorun yaşanmaması için bir standart belirlenmiştir. Bu şöyledir:

1 - TuruncuBeyaz
2 - Turuncu
3 - YeşilBeyaz
4 - Mavi
5 - MaviBeyaz
6 - Yeşil
7 - KahverengiBeyaz
8 - Kahverengi

CROSS Bağlantı
UTP kablosu kullanark yalnızca iki makineyi HUB kullanmadan bağlayabiliriz. Bunun için uçlardan birini yukarıdaki standart şekilde, diğerini ise şu sıralamada bağlamalıyız:

1 - YeşilBeyaz
2 - Yeşil
3 - TuruncuBeyaz
4 - Mavi
5 - MaviBeyaz
6 - Turuncu
7 - KahverengiBeyaz
8 - Kahverengi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,610
Mesajlar
919,013
Kullanıcılar
450,611
Son üye
batbat

Yeni konular

Geri
Üst