Kağıt Ölçüsü

nebula

Üye
Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar Arkadaşlar, işyerinde önceden kalma bir tomar kağıt var. Çıktı alırken bunları değerlendirmek istiyorum. Ancak bu kağıtların ölçü standardını bilmiyorum. Cetvelle ölçtüğümde 398 mm x 700 mm. gibi bir değer buldum. Inch olarak da 15,67x27,56 gibi bir değer yapıyor yanılmıyorsam. Bildik standart kağıt ölçü tiplerine uymuyor. Çıktı alırken hangi kağıt tipini seçmeliyim ve sizce bu kağıdın standart tipi nedir. Yrdımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
kullanacağınız kağıdın boyutunu kendiniz belirlemek için Plot penceresinden yazıcınızı seçip properties butonuna basın. karşınıza çıkan pencerede "custom paper sizes" seçip add butonuna basın. burada karşınıza çıkan pencerede "start from scratch" seknesini tıklayarak ilerleyin ve kağıdınızın ölçüleri ile ilgili alanları doldurun. kağıdınızı kullanırken seçeceğiniz ismi de belirleyip kağıt türleri içerisinden rahatlıkla bulmanızı sağlayabilirsiniz.

ayrıca sürekli olarak değişik boyutlarda kağıt kullanıyorsanız "custom paper sizes" altındaki oluşturduğunuz kağıdı seçip "edit" seçeneğinden kağıdınızın boyutları ile oynayabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst