kaçak akım sigortası bir okuyun

abı_hayat

Üye
Katılım
7 Ağu 2010
Mesajlar
68
Puanları
1
mrb arkadaşlar ben bir taşeron şirkette elektrikçi olarak çalışıyorum çalıştığım şirket büyük bir fabrikadan iş aldı bizimde seyyar besleme panomuz var üzerinde 63 amper 30ma kaçak akım sigortası var besleme kaçak akımdan geçip trifaze ve monofeze şalterlerden geçip prizlere gidiyor nötr barası ayrı toprakta panonun şasesine bağlı SORUNUM fabrikada nötr barası ile topraklama barası sıfırlanmış yani benim besleme aldığım panoda nötr ile toprak bir enerji aldıktan sonra benim panoya bağladım bir taş motoru kaçak akım sigortasını açtırmıyor.bazı besleme noktalarında ise açtırıyor benim anlamadığım dönüş toprağa olduğu için kaçak akım sigortasını açtırması gerekmiyormu bana bunu açıklarsanız sevinirim ustalar
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Elle,açtırma butonuna bastığınızda açtırıyor olması gerekir.Açtırma yapıyor ise,sorun yok demektir.Yani,kaçak olması halinde,açtıracak demektir.
 
Son düzenleme:
benim besleme aldığım panoda nötr ile toprak bir enerji aldıktan sonra benim panoya bağladım bir taş motoru kaçak akım sigortasını açtırmıyor.bazı besleme noktalarında ise açtırıyor benim anlamadığım dönüş toprağa olduğu için kaçak akım sigortasını açtırması gerekmiyormu bana bunu açıklarsanız sevinirim ustala
hocam sorununu anlayamadım galiba,
panondan önce olan sıfırlama senin kakr niye açtırsın ki?
 
Haklisin ben bunu neden dusunemedm benim kacak akim dan onceki sifirlanmis benim rolemi attirmaz eyvallah sagolun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,355
Mesajlar
916,970
Kullanıcılar
450,215
Son üye
THORRR

Yeni konular

Geri
Üst