Kaçak akım rölesi - elektrik kesintisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erdakkas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erdakkas

Üye
Merhaba,

Ben elektrikçi değilim. Sorumu çevremdeki birkaç elektrikçiye sorduğumda farklı yanıtlar aldığım için size sormaya karar verdim.

Evde sürekli sigorta atması sonucu bir elektrikçi geldi ve sorunun kaçak akım rölesinde olduğunu belirterek resimdeki Siemens marka 40A 30mA modelini taktı.

Genel elektrik kesintisi olduktan sonra elektrikler gelince kaçak akım rölesi atıyor ve eve elektrik gelmiyor, benim kaldırmam gerekiyor.

Önceden elektrik kesintisi sonrasında röle atmıyor direkt elektrik geliyordu, şu andaki durum çok hoşumuza gitmese de sanırım güvenlik için gerekli.

Chatgpt'ye sordum güvenlik açısından bunun normal olduğunu söyledi. Evde olmadığım zamanlarda buzdolabının kesintiye uğramadan çalışabilmesi için ayrı sigortaya bağlanabileceğini söyledi.

Rölenin her elektrik kesintisi sonrası atması güvenlik nedeniyle normal mi, eğer normalse buzdolabının elektriksiz kalması sorununu nasıl çözebilirim?

Teşekkür ederim

Merhaba,

Ben elektrikçi değilim. Sorumu çevremdeki birkaç elektrikçiye sorduğumda farklı yanıtlar aldığım için size sormaya karar verdim.

Evde sürekli sigorta atması sonucu bir elektrikçi geldi ve sorunun kaçak akım rölesinde olduğunu belirterek resimdeki Siemens marka 40A 30mA modelini taktı.

Genel elektrik kesintisi olduktan sonra elektrikler gelince kaçak akım rölesi atıyor ve eve elektrik gelmiyor, benim kaldırmam gerekiyor.

Önceden elektrik kesintisi sonrasında röle atmıyor direkt elektrik geliyordu, şu andaki durum çok hoşumuza gitmese de sanırım güvenlik için gerekli.

Chatgpt'ye sordum güvenlik açısından bunun normal olduğunu söyledi. Evde olmadığım zamanlarda buzdolabının kesintiye uğramadan çalışabilmesi için ayrı sigortaya bağlanabileceğini söyledi.

Rölenin her elektrik kesintisi sonrası atması güvenlik nedeniyle normal mi, eğer normalse buzdolabının elektriksiz kalması sorununu nasıl çözebilirim?

Teşekkür ederim
Jeneratör var mı?

Rölenin her kesintiden sonra atmasına yapay zeka normal diyorsa bizim evdekiler anormal mi o zaman
Gariban Türk halkının derdinden anlamıyor ki . Kurban bayramı geliyor . 12 ayda bir vatandaş doya doya et yiyecek . Kalanını elmas saklar gibi buzdolabında saklayacak . Ona sorsan etlerin bozulması dert değil . Çöpe at , marketten yenisini al bile der paşam.

bence bu AI veya YZ ya teknik konulardaki sorulara cevap vermesi önlenmelidir. çünkü taradığı, yani hafıza olarak kullandığı, bir uzman mühendisin beyni/aklı değil, internet çöplüğüdür. öyle bir hale geldi ki. insanlar inanmaya başladı. at yalanı, seveyim inananı oldu bu işler. YZ tabii ki kullanılmalı ama otonom sistemlerde kullanılmalı. bir insanın inisiyatif duygusu vardır. hata payı vardır, YZ da bu durum yok, her seferinde muaalakta kalan cevaplar. .... ebilir, ....abilir. hiç bir şey kesinlik içermiyor.

haydi bir senaryo da ben yazayım, vatandaş YZ dan yardım aldı, araya sigortayı veya kakr neyse taktı, elektrik gitti geldi. sigorta açmadı, kakr çalışmadı. o da off. dolap içi oldu leş. kim sorumlu?

Geçmiş olsun.

Öncelikle görmeden ve tam bilgiler almadan kismende olsa cevap almak zor.

Sigorta kutusunun fotosu.

Kaçak akım koruma rölesini değiştirdir mi ? Daha önce kak rölesi varmiydi ?

Atan kak rölesi mi ? Yoksa sigorta mi ?
Sigorta ise bu atan siğorta ana siğorta mi ?
Yoksa linye sigortası ise daire içindeki hangi yeri kontrol ediyor.
Örneğin mutfak priz vs gibi.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri