Kısa süre önce kurmuş olduğum alarm sistemimdeki eksiklikler..

admins

Üye
Katılım
8 Tem 2009
Mesajlar
45
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,kısa bir süre önce programlamış olduğum caddx nx-4 alarm sistemi ile ilgili bazı programsal eksiklikler var bu yüzden bilgi ve tecrübe sahibi paylaşımcı değerli üstadlarımızın bu konu hakkında yardımlarını bekliyorum.

Sistemde programlamaya yönelik yapılan işlemler
;

1)Panel alarm durumuna geçtiğinde çok geç telefona alarm sinyali düşüyor.Zannediyorum zamanlama ile ilgili sorun var bunuda birtürlü aşamadım.Programlamayıda şu şekilde yapıyorum anakart programından,

0#15*T*e*l*N*o*#
1#2*0*0*1*10*#
2#13*#

2)zone bölge (ani gecikmeli,yangın vs.) programlamayı yapamadım.İstediğim kodları bölgelere atayamıyorum örneğin gaz dedektörüne hangi bölge kodunu nasıl atayabilirim?

3)siren çıkış süresini ayarlama,programlanan zone bölgesinin silinmesi veya başkabir zonenin yerine atanması mümkünmüdür acaba ?
 
Son düzenleme:
Sorduğum sorulara cevabı olan kimse yokmu?Yardım amaçlıda olsa bilginin herkez tarafından paylaşılması istenilmiyor olabilir fakat bu yönde suallerimle ilgili ÖM gönderen bile yok..
 
Merhaba arkadaşlar,kısa bir süre önce caddx nx-4 alarm sistemimi, bilgi ve tecrübe sahibi paylaşımcı değerli üstadlarımızın sayesinde kurulumu başarıyla gerçekleştirdim.Şimdi ufak tefek bazı eksiklikler kaldı onlarada yanıt bulabilirsek çok şahane olucak..

Sistemde programlama yönünden bazı eksiklikler var
;

1)sistem alarm durumuna geçtiğinde çok geç telefona alarm sinyali düşüyor.Zannediyorum zamanlama ile ilgili sorun var programlamayıda şu şekilde yaptım anakart programına giriyorum ;

0#15*T*e*l*N*o*#
1#2*0*0*1*10*#
2#13*#

2)zone bölge (ani gecikmeli,yangın vs.) programlamayı yapamadım.İstediğim kodları bölgelere atayamıyorum örneğin gaz dedektörüne hangi bölge kodunu nasıl atayabilirim?

3)siren çıkış süresini ayarlama,programlanan zone bölgesinin silinmesi veya başkabir zonenin yerine atanması mümkünmüdür acaba ?
açtığın konuya cevap gelmemesinin nedeni ge caddx serisi panelleri gerek fiyatı yüzünden gerekse isim olarak çok fazla bilinmediğinden piyasada yaygın değildir
çoğunlukla abonelik sistemi ile çalışan firmalar kullanıyor bunlarında montajını ya kendi ekipleri ya da taşeronlar yapıyor bu yüzden piyasa da programlamasından anlayan pek fazla kişi yoktur.

1-deneme amaçlı direkt telefona yönlendirme yapmıştım programı aşağıda ki şekildeydi
0#tel no yaz her rakamdan sonra *'bas en son #'ye bas
1#1*2*3*4*5*6*#
3#8*2*
2#7*#

2-ilk 8 bölgeyi anakart içinde 25#'den ayarlarsın:
örnek 1. bölge siren
2. bölge giriş kapı mk
3. bölge giriş pır
4.bölge gaz dedektörü
diğer bölgelerde ani olsun
yapacağın program şöyle olcak,25#2*3*5*2*6*6*6*6*
3 giriş gecikmeli
2 24 saat sesli
5 eviçi saygılı
4 saygılı
6 ani

3-
siren çıkış süresini aux pgm çıkışlarını programlayarak ayarlayabilirsin veya siren üzerinden jumper ayarı ile yapabilirsin fabrika çıkışı 4 dk'dır.

bölge silmekten kastın kablosuz bir bölgeyi silip yeniden tanıtmaksa şunu yap,
*8 müh. şifresi
35#bölge no# 1'i söndür bu şekilde dedektör silebilirsin
yeniden tanıtmak istersen
*8 müh. şifresi
35#0# bölge no* dedektörün kapağını açıp kapat ding dong sesini duy.
 
Sayın sealth,aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim artık zone programlama,bölge tanıtma ve silme gibi problemimiz sayenizde kalmadı fakat panelin telefon aramalarınla ilgili sıkıntılarımız devam ediyor.Panel alarm olarak tetiklendiğinde artık sizinde tarif ettiğiniz gibi programlamayı yaptığımızda eş zamanlı telefona çağrı geliyor fakat ikinci üçüncü..vs aramaların zamansal olarak aralıkları çok uzun ve diğer bir numaraya geçişte aynı şekilde .
Zannediyorum zaman ayarı problemi var bunuda çözebilirsek çok güzel olucak.Bir diğer husus gaz dedektörü ile ilgili.Zone bağlantılarını C ve NC girişleri üzerinden yaptım gücüde pos ve com olarak ayarladım.Buradaki sorun sensör algılama yaptığında paneli tetikliyor buraya kadar herşey normal sonrasında panelden güç kablolarından birisini ayırmadan sensör devredışı kalmıyor.Buna nasıl bir çözüm getirebiliriz veya nerede hata yapıyoruz?
 
Ge caddx panellerde yangın dedektörlerinin artısını smoke+ klemensınden verirsin keypad üzerinden*7 yaptığın zaman Dedektör resetlenır.telefon arama suresı uzunsa Sunu yap 3#2*2* 9#0*1* ilk telefon no 2 kere arandıktan sonra diğer numaraya geçecek
 
Ge caddx panellerde yangın dedektörlerinin artısını smoke+ klemensınden verirsin keypad üzerinden*7 yaptığın zaman Dedektör resetlenır.telefon arama suresı uzunsa Sunu yap 3#2*2* 9#0*1* ilk telefon no 2 kere arandıktan sonra diğer numaraya geçecek

Gaz dedektörü ile ilgili problemimiz kalmadı onuda hallettik sayenizde.Telefon arama ayarlarını tarif ettiğiniz gibi yaptım 1 numaralı telefonun çağrı aralıkları sanki kısaldı fakat ikinci numarayı aramıyor artık.

1 numaralı telefon için 3# 2*2* buarada hangi segment süre ile alakalı acaba ?
2 numaralı telefon için 9#0*1* yaptıgımda artık ikinci telefonu aramıyor.

Not:Bu arada sisteme iki adet telefon tanımlaması yapmıştım.Her telefon iki kez aranıyor.
 
Son düzenleme:
Sormak istediğim bir husus,panallerdeki kullanılmayan zone uçlarını direnç ile sonlandırıyoruz.Bir yerde görmüştüm yanılmıyorsan Salim abinin paylaşımlarındaydı.. Mutlaka panellerde siren (BEL) çıkış klemenslerinin + ve - uçlarına 1 k'lık direnç atılmalıdır diye bir yazı okumuştum.Buradan yola çıkarak ben panel bağlantımda siren çıkışlarının + ve - uçlarına bir direnç bağlamadım.İyi olması için gerekli bir durum ise onuda bağlamak isterim.Burada benim kullandığım caddx panelimde kullanabileceğim direnç değeri yine 1K'lık bir direnç mi yoksa farklı değerdeki bir dirençi mi kullanmam gerekir. Saygı ve selamlarımla..
 
Merhaba,
Fabrikamızda NOTIFIER marka AFP-400 panel ile birlikte kod ve sayılarını aşağıda verdiğim ürünleri kullanıyoruz. Bildiğim kadarıyla alarm sistemimiz analog, bozuk olan dedektörlerimizin yedeklenmesi için Notifier ürünleri satan bir firmayla görüştüğümde söz konusu ürünlerin üretimde olmadığını, yerine de başka bir yeni model dedektör öneremediklerini söylediler ve sistemi tamamen konvansiyonel sisteme döndürmeyi önerdiler. Fakat ben sistemi tamamen baştan kurmak yerine sadece dedektörleri değiştirerek işimi çözebileceğimi düşünüyorum ancak ne marka ve model kullanacağım konusunda emin değilim. Notifier dışında bir markanın dedektörlerini mevcut dedektörlerimizle değiştirmem mümkün mü? bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Pull Station NBG-12LX 17 Adet
Insulator ISO-X SLC 21 Adet
Alarm Horn H12/24 10 Adet
Smoke Sensor FSP-751 18 Adet
Smoke/Thermal Sen. FSP-751T 7 Adet
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst