Kullanmış olduğum alarm güvenlik sistemlerinin,bilmediğim özellikleri ...

admins

Üye
Katılım
8 Tem 2009
Mesajlar
45
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar şu anda Ge Network alarm sistemlerini kullanıyorum ve bilmediğim özellikleri mevcut ve yanlış uygulamalardan kaçınmak maksadıyla bu başlığı açma gereği hissettim şunuda biliyorumki piyasada bu sistemler uygulama yönünden pek yaygın değil yani bu sistemleri daha çok abonelik sistemi ile çalışan firmalar tercih etmekte.Genel olarak piyasamızda profesyonel anlamda dsc ve paradox sistemleri yaygın olarak kullanılmakta.Caddx ürünlerinin bahsettiğim sistemlerden eksik veya geri kalır yanlarının olduğunu düşünmediğim için rotamı bu yönde kullandım.:) Bu başlık altında kullandığım sistemlerdeki program ve donanımsal eksikliklerden bahsedicem ve çözüm noktasında yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden şükranlarımı ve teşekkürlerimi iletmek isterim..

Yaşadığım sıkıntılar ve sorunlar:

.nx-4 panellerde kullandığım nx 1208e 8 bölge destekli ledli şifre panelleri ile, nx-8 panellerinde kullandığım nx 1248e lcd şifre panellerinde bazı değişiklikler arz ediyor.Bunlar tamemen kuruluma dayalı..Away kurulumlarda sorun yok.Stay ve Night kurulumlarında lcd paneller kurulum anında sesli ikaz veriyor.Bu sesi ortadan kaldırabilirmiyiz...? Burada biraz nx 1208e 'de olduğu gibi Stay ve Night kurulumda silent kurulumun olmasını istiyoruz..:)

.nx-8 panallerde 4321 N/A çıkışlarını kullanamıyorum..

.kullanmış olduğum panellerde zon çıkışlarını bildiğimiz gibi uygun direnç ile sonlanlandırıyoruz.Bilmediğim bir husus panellerde 1 ohm'luk dirençleri kullanamıyorum nedeni net olarak bilmediğimden.. bu husus hakkındada bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum..her defasında iki adet kalıyor cepte..:)

.programsal sıkıntı 18# FORMAT OVERRIDE de 1segmet ve 2.segmentteki tanımlar.Bazen işin içinden çıkılmaz hal alıyor benim için..:)

.birde lx 20 modülüyle başım dertte bir türlü çözemedim :) gerçi bir arkadaşım yardım edecekti sağolsun fırsatını bulup arayamadım.

Bu soru ve sorunlarımın çözümünü buradan veya ÖM yolu ile yardımcı olan arkadaşlarımıza minnettar kalırım.. Allah herkezin işini rast getirsin..
 
Gelecek olan cevapları bende sabırsızlıkla bekliyorum...Kolay gelsin.
 
Caddx panellerde 1208e ve 1248e keypadlerin kullanımı ve programlama mantığı açısından herhangi farkı yoktur. Arasındaki tek fark 1248e'nin Lcd oluşudur. İster led ister lcd keypad olsun stay ve night kurulumu kısa yol tuşlarından yaptığınızda çıkış gecikme sinyalini vermez. Yalnız burada programlamada ne yaptığınız önemli. Paneli fabrikasyon değerleriyle programlamaya çalışırsanız bu nafile bir uğraş olacaktır. Çünkü bu panel -sanırım dünyada tektir bu konuda- ülke kodu ister. Naçizane önerim,paneli resetleyip, fabrikasyon ayarlarına döndürmeniz ve;
*8+9713+0#
ile programa girip
213#10 yapmanız gerekmektedir. Bu 10 rakamı tamamen Türkiye'de kullanılan ayarlara denk geliyor (Varsayılan ülke kodu 2.)
Bundan sonra yapacağınız ayarları programlama kılavuzundan devam edebilirsiniz.

Paneli siren hatasına düşmesini engellemek için 1 K direnci atmanız gerekiyor. Aksi taktirde hata ışığını yakar.*2 tuşladığınızda 1 nolu bölgenin ledi yanar. 1 bastığınızda ise 2 numaralı bölge ledi yanar. Bu ise aynı DSC panelde olduğu gibi siren hatasına denk gelir.

#18 haberleşme format ayarları ile ilgili bölüm burada normalde herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok. Eğer kişi arama macerasına girmiyorsanız.Herhangi bir merkeze bağlıyorsanız zaten sıkıntı yok.

1 nolu aux çıkışı alarm anında - tetik verir.
2 nolu aux çıkışı yangın alarmında - tetik verir. Fabrikasyon.
Aux programlama için #49 ve #51 arasındaki lokasyonları incelemenizi öneririm. (#49 aux1 .... #51 aux4)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst