Köşk adp panosu nereye konulmalı

Katılım
8 Eyl 2020
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
30
Selam arkadaşlar.
Arkadaşlar ben, 1250 KVA gücünde, trafosu 6,40'a ve 2,250 metre beton köşk'ün içerisinde bulunan bir okulun elektrik tesisat işlerinde çalışacağım, bu trafo köşk'ün içerisinde YÜK AYIRICILI GİRİŞ-ÇIKIŞ, YÜK AYIRICILI GERİLİM-AKIM ÖLÇÜ, YÜK AYIRICILI SİGORTALI TR KORUMA ve en sonda da 1250 KVA trafo bulunmakta benim sizlere sorum, köşk ADP panosu beton köşk'ün içerisindemi yoksa beton köşkün dışında beli bir mesafe uzaklıkta olması gerekiyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Cevabınız için çok sağolun sami inci bey, bir soru sormama izin verin , trafo köşk'ün OG giriş ve AG çıkış bölümlerinde yuvarlak 6 şar adet delikler bulunuyor bunlar zannediyorum giriş ve çıkış kablolar için yapılıyor yalnız bu delikler OG giriş ile AG çıkış kablo dağıtım yapılacak olan ve eşilen toprak derinliğine göre çok yüksekte kalıyorlar kablolar mutlaka bu deliklerden mi içeri girdirmek veya dışarıya çıkartmak gerekiyor yoksa koşkün daha altından yeni delikler deldirebilirmiyiz.
 
Mevcut delikler işinizi görüyor olması lazım.
Başka bir zorunluluk varsa,uygun yerden gi-
rebilirsiniz.O durumda,deliklerin dışarı ile ir-
tibatını kapatmanız gerekir.
 
Geç bir cevap olacak ama sonradan görenlere faydası olur belki. Köşkün AG tarafında (trafonun bulunduğu tarafın yan kısmında olur) AT panosu olarak trafo çıkışı verilir. Köşkte başka AG elemanı bulunmaz. (Bazı durumlarda eğer ADP panosunda çok çıkış olması gerekmiyor ise AT panosu ile ADP panosu yan yana konulabilir) Siz ADP panonuzu köşke değil AT panosundan çıkış besleme alarak bina içerisinde uygun gördüğünüz yere ayrıyeten yapacağınız ADP panosu ile irtibatlandıracaksınız.
 
Konu çok eski ama madem hortlattınız doğruları yazalım.
Tedaş standartlarında bir sürü köşk ölçüleri bulunur. Standartta trafo ve hemen arkasında ADP panosu olur ve dağıtım şirketleri bu şekilde kullanır. Ancak bu şart değildir projelendirme tasarım tamamen mühendisin elindedir örnek vermek gerekirse ben bir tesiste 2 uzun köşk kullandım birinde YG hücreleri diğerinde trafo ve AG panoları (8 adet dikili tip AG panosu) kompanzasyon dahil.

Köşkteki betonu zayıflatımış delikler kablo girişleri içindir bunların kullanılması gerekir. Köşkün alt tarafındaki 45-50cm'lik ziftli bölme toprak altında kalmalıdır yani köşkün beton zemini toprak zemin altında olmalıdır. Su basma korkusu ile genellikle beton zemine atılmaktadır bu yanlış bir uygulamadır. Böyle bir endişe varsa en azindan kablo giriş yerleri zemin altinda kalacak şekilde dizayn yapip köşk çevresine basamak şeklinde tretuvar dönülmelidir. Çok yanlış imalatlara şahit oluyorum maalesef.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst