KÖhler marka bİna İÇİ akilli sayaÇta saat hatasi

izmirleee

Üye
Katılım
20 Eyl 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
herkese slmlar. arkadaslar uzun zamandan beri sorunuma çözüm arıyorum. sanırım cevap bulacagım en uygun yer burası. KÖHLER marka bina içi 2003 model akıllı sayacım var. bu saatın kendınde bulunan dijital saatle normal saat arasında 7 saatlik bir fark var. eşim gündüz çalıştığı için çamaşır makinası, bulaşık makinası, ütü, fırın vb. çok enerji çeken aletleri gece kullanıyor. bizde bu yüzden akıllı sayaç aldık ama malum normalden %50 daha fazla yazma kısmına denk geldıgımız ıcın oldukca fazla elektrık faturası oduyoruz. acaba bu saati nasıl ayarlayacagımızı bılen ve bana yardım edebılecek bırılerı var mı? herkese sımdıden tesekkurler...
(not:kullanım kılavuzunu kaybettıgım ıcın oradanda bılgı alamadım)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ya kendinizi sayacın saatine göre ayarlayın yada kendinize yeni bir sayaç alın aksi taktirde astarı yüzünden pahalıya gelir yeniden programlamanın. zaten programlanabileceğini zannetmiyoum.
 
arkadaşım sayacın arızalı ise bir sayaç alıp (35-40ytl) faturası ile tedaş a dilekçe vererek değiştirmen senin için iyi olur.
 
Sn.izmirleee ,dijital sayaçların tamamında bu sorun var.Özellik ile 2005 öncesi üretilen sayaçlarda bu daha çok görülmektedir.Diğer arkadaşların da dediği gibi sayacın saatine uygun hareket etmelisiniz.Yeni sayaç satın alabilirsiniz.Tedaş a dilekçe vererek sayacın fabrikasına gönderilerek ayarlanmasını sağlayabilirsiniz.Üretici firmanın dışında sayacın saat bilgisi değiştirilememektedir.En kestirme yol yeni sayaç alınmasıdır.Diğer metotlar bürokrasi gibi etkenler ile uzun sürebilir.Hatta astarı yüzünü geçebilir.
 
selam arkadasım öncelikle sunu ızah etmelıyımkı benim satım dijital benım faturam azgelecek dıye bekleme öncelıkle bılmen geren sey elektrık ıdaresındekı sozlesmen tarıfelı olup olmadıgı eger tarifeli degılse dıger eski mekanık dıskli sayaclardan hicbir farkıyok vedijital sayacın daki saatin gerı veya ileri kalmasının hicbir zararıyoktur ama eger dersen ben ekonomı yapmak istiyorum öncelikle elektrik sayacını degistirt vesözlesmeni tarıfeli yaptırt elektrik faturasının orta kısmındat1(06:00-17:00) t2(17:00-22:00) t3(22:00-06:00) olarak belirtilir bu kısımlarda hangi saatlerdetüketmın olduysa o bölüme yazılr en ucuz tarıfe t3 dür 22:00 06:00 saatlerıdır bunlara dıkkat edersen ekonimi yapabilirsin sayac olarakta sana makel veya viko öneririm
 
arkadaşım köhler veya herhangi bir marka da saat ayarını yapmak mümkün değildir onlar sadece arızalı durumlarda veyahutta böyle sorunlarda fabrikasına giderler ama bu yol şöyledir tedaşa başvurursunuz arkadaşlar gelir bakarlar sayacı sökerler önce tedaşa oradan fabrikasına gönderirler bu sürec 5 6 aylık bi süreçtir siz tedaşa giderek bi dilekçe verip arkadaşların dediği gibi dijital sayac alıpı onu tedaşdaki arkadaşlar bağlar hemde 3 tarifeli sözleşmeni yaptırırsın ondan sonra 06 17 17 22 22 06 saatleri arasında 17 22 saatleri arasında az kullanmaya bak cünkü en fazla ücret tarifesi olan saat dilimidir en az ise 22 06 saatleridir ve ÖNEMLİ DİJİTAL SAYAC OLARAK MAKEL ALMANI TAVSİYE EDERİM
 
arkadaslar hepınıze ılgınızden dolayı cok tesekkur ederım. ancak sonucta ben yıne de zor durumda kalıcam heralde. en iisi fazla ugrasmadan yenı bı sayac alıp onu taktırmak. hasancavus ve umut_ arkadaslar bende sızın soyledıklerınızden haberdar olduum ıcın akıllı sayac aldım. cunku esım anca 23:00 dan sonra kullanabiliyor beyaz eşyaları ama dedıgım gıbı saatın ayarı bozuk. herkese cok tesekkurler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,723
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst