Jumper olmayan güç kablosu breadboard bağlama

Merhabalar,

Jumper kablo olmayan, normal 5V güç kablosunu breadboard’a sağlam şekilde nasıl bağlayabilirim?

İnternette gördüğüm Dupont konnektör vb. çözümler biraz uğraştırıcı geldi. Şu an sadece 2 güç kablosu bağlamam gerekiyor. Okul için yaptığım hareketli bir robot projesinde kullanacağım, yani robot hareket ederken kablonun breadboard’dan çıkmaması önemli.

Kablo ucuna lehim sürüp sertleştirerek breadboard’a takmak breadboard’a zarar verir mi?
Ya da bunun dışında daha sağlam/pratik bir yöntem önerir misiniz?

Merhabalar,

Jumper kablo olmayan, normal 5V güç kablosunu breadboard’a sağlam şekilde nasıl bağlayabilirim?

İnternette gördüğüm Dupont konnektör vb. çözümler biraz uğraştırıcı geldi. Şu an sadece 2 güç kablosu bağlamam gerekiyor. Okul için yaptığım hareketli bir robot projesinde kullanacağım, yani robot hareket ederken kablonun breadboard’dan çıkmaması önemli.

Kablo ucuna lehim sürüp sertleştirerek breadboard’a takmak breadboard’a zarar verir mi?
Ya da bunun dışında daha sağlam/pratik bir yöntem önerir misiniz?
Devre çok kompleks değilse breadbord yerine delikli pertanaksa aktarma ihtimalin yok mu?

Hocam breadboard üzerinde ESP32-WROOM olacak. ESP32-S3 AI Camera Module’den gelen verileri/komutları alıp bunlara göre motor sürücü karta komut gönderecek.

Şu an lehim konusunda çok tecrübem yok ve dediğiniz gibi delikli pertinaks üzerinde devre kurup değişiklik yapabilecek seviyede değilim maalesef. İlk kez bir donanım/robotik projesi yapıyorum. Bu yüzden başlangıç aşamasında breadboard ile ilerlemeyi düşündüm.

hocam breadboard da esp32 wrom olucak ve esp32s3 ai camera modeuledan gelen komutları alıcak aldığı komutlara göre motor sürücü karta komut gönderilcek ve benim lehim yapma imkanım ve dediğiniz gibi bir kart üzerinde değişiklik yapacak bilgim yok malesef. İlk kez bir donanım projesi yapıyorum
Hocam breadboard üzerinde ESP32-WROOM olacak. ESP32-S3 AI Camera Module’den gelen verileri/komutları alıp bunlara göre motor sürücü karta komut gönderecek.

Şu an lehim konusunda çok tecrübem yok ve dediğiniz gibi delikli pertinaks üzerinde devre kurup değişiklik yapabilecek seviyede değilim maalesef. İlk kez bir donanım/robotik projesi yapıyorum. Bu yüzden başlangıç aşamasında breadboard ile ilerlemeyi düşündüm.

PCB tip Klemens var, başarılar dilerim. Lehim yapma becerini geliştir, zor değil ama bilmen gerekenleri unutmaman gerekenleri öğren hurda kartlar temin et takma sökme vb. Üzerinde yap.
Hocam çok teşekkürler o klemensler breadboard üzeridne çalışır mı?Chatgpt çalşmaz diyor ama youtube da örenkleri var. Ayrıca tavsiye ve yol göstermeniz için çok teşekkür ederim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum o yüzden elektronik işleri en fazla breadboard ve pic16f gibi kartlarla uğraşırken çok pratiğe girmeden görmüştük. Bu benim ilk donanım içeren projem o yüzden her gün yeni bir şeyle tanışıyorum.Çok çok teşekkür ederim hocam

Breadboard kullanılırken max güç 5W olarak kabul edilir,.

Yani, 5V için 1A max diyebiliriz, tasiyem 500mA (2-3W) geçmeyin.

Ayrıca, besleme hattını, bir veya birkaç yerden yerden birleştirebilirsiniz

breadboard.webp
İş "klemens"e kadar ilelemişse delikli PCB ye geçme zamanı gelmiştir

Kolay gelsin

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran