jenerator voltaj sorunu

Katılım
9 Nis 2009
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
44
slm akadaşlar 7.5kva benzinli jeneratör boşta iken 380 v alıyorum yüke girdigi zaman jenerator bayılıyor haliyle gerilim düşüyor boşta iken gaz ayarını yükseltsem faydası olurmu bana biraz mantıksız geldi acaba regülesin demi sorun var bilgisi olanlar yardımcı olursanız teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
motor devir olarak düşerse tabiki belli bir noktadan sonra voltajdada sıkıntılar başlar.motorun yakıt devresi üzerindeki elemanlarda sıkıntı varmı.ve jeneratör gücünün üzerinde bir güç yüklemesi varsa oda bayılmaya sebep olabilir.
 
jeneratörün yakıt yanması kısmında bir sorun olabilir. Elektriksel olarak, jeneratörün nominal çekilebileceğinden daha fazla bir yük bağlanmış olabilir. Kolay gelsin...
 
Benimkisindede buna benzer problemler yaratıyordu Voltaj regületöründe problem varmış. Buda Aşırı jeneratöre yüklenmekten sürekli bir zaman güçte kalmasından dolayı oluyor sanıyorsam. arada bir dinlendirmekte yarar var jeneratörü
 
arkadaşım sen sorunun cevabını vermişsin.yani boşta 380 volt.buraya kadar normal.yüke verdiğinde haliyle yükün getirdiği akım yükselişi ile devirde düşmeler olacaktır doğal olarak.sende biraz gaz yüklemesi yapman gerekir.düşük devirde çalışırsa generatöre zarar verirsin.yükte 375 380 voltu okumalısın.devir düşükkende frekansa düşer sağlıklı olarak yükü devam ettirmen zorlaşır.dediğim gibi tam yükte 380 voltu gör.
saygılarımla
 
Jeneratöründeki AVR modelini yazarsan daha doğru bilgi verilebilir. Frekans potu varsa, onu saat yönünün tersine sonuna kadar düşürürsen frekans korumasına daha düşük frekanslarda girmesini sağlarsın. AVR doğru çalışıyorsa, boşta yükte farklı voltaj olmaz. Adı üzerinde voltaj regülatörü. Eğer farklı voltaj oluyorsa zaten AVR doğru çalışmıyor veya verebileceğinin üzerinde yükle jeneratörü zorluyorsun demektir. Makina devri boşta ve yükte nedir? Biraz detay verirsen sorununu bulabiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,506
Mesajlar
918,133
Kullanıcılar
450,503
Son üye
GÖKSELNESRİN

Yeni konular

Geri
Üst