Jenerator Projelendirilmesi

Katılım
18 Şub 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Merhaba arkadaslar

Dizayn asamasinda olan projemizde 3 adet 2000 kva ve birde yaninda 500 kva lik jeneratorumuz mevcut. Bunlar senkron olarak ayni elektrik panosunu besleyecekler bununla ilgili olarak yardimlarinizi beklemekteyim. Su an teknik sart name ve proje dizayn hazirligi icindeyiz bu noktada dikkat etmemiz gereken noktalari tecrubeli kimseler bizimle paylasabilirlerse cok memnun oluruz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayın elektrikçi meslektaşım şuanda senin yaşadığın sıkıntıları yaşıyorum. Lütfen benimle bilgi paylaşımı yapabilirmisin.
 
Sayın kral 2046,

Öncelikle 2 yıl önceki bir konuyu hortlatmışsınız :) Bizde benzer sistemler kullanıyoruz. Bazı bilgiler vereyim isterseniz

-Bu 4 generatörü birbirine senkron modülleri yardımı ile senkron edebilirsiniz veya 2 şer 2şer senkron edebilirsiniz. Senkron edilecek sayı arttıkça bekleme süresi de artar bu nedenle gerekmiyor ise 2 şer 2şer senkron etmeniz menfaatiniz icabıdır. Tabi yedek olanı hiç senkron etmeniz de gerekmeyebilir. Bu durumda sayı 3 olarak kalır.

-Genellikle herbir jeneratörün hemen çıkışına bir şalter konur, sonra senkron panosuna kablo veya busbar ile geldiğinizde buraya genellikle 4 kutuplu motorlu şalterler konulur.

- Yük için kullanacağınız çıkış şalterleri de genellikle motorlu olur. Çünkü jeneratör yükleri adım adım üzerine alacaktır. Eğer yükler küçükse kontaktör de kullanabilirsiniz.
- Jeneratörlerin kumanda panoları arasında sinyal kabloları çekilir. Olay kısaca böyle.

Şimdi siz ihale için şalterleri koyun, senkron cihazları koyun, panoyu koyun. Ana malzemeyi tamamlamış olursunuz. Teklif verirken zaten şirketler jeneratör firmalarından teklif alırlar. Bu nedenle vır zıvır şeyleri dert etmeyin

saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,350
Mesajlar
916,922
Kullanıcılar
450,204
Son üye
Arif1221

Yeni konular

Geri
Üst