Jeneratör seçimi

recep.aba

Üye
Katılım
1 Ara 2022
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba, arkadaşlar iki adet 90 kw lık pompa yı çalıştıracak jeneratör gücünü nasıl hesaplayabilirim, frekans konventeri kullanılacaktır, doğru jeneratör seçiminde yardımcı olabilir misiniz ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
225 KVA motor güç faktörleri 0,8 olması durumunda minumum gereksinimizdir. Kayıplar, ilave diğer güçler, jeneratörün verebileceği stant by akımları ile prime time akımları göz önünde bulundurularak bir güç seçimi yapılmalıdır. 250 KVA veya biraz daha büyük bir jeneratör frekans konverteri ile yol vermeniz şartıyla uygun olur.
 
ustalarım sizlerin bilgisine saygı duyuyorum ve ilgiyle okuyorum. şimdi ben bir tüketiciyi (lamba- motor aklımıza gelen bilumum zımbırtı) çalıştırmak için besleme yapan nane ( jeneratör- adaptör- trafo gerisini siz sayın) için gücünün en az 3 katı olsun dediğimde millet bana neden kızıyor? % 30 kuralı ne kadar doğru bilmiyorum. birileri bana haksız olduğumu söylesin, yanlış biliyorsun, doğrusu bu desin lütfen. anlatsınlar ki bundan sonra tavsiyede bulunmayacağım.
 
Sn.paskomya, her şeye 3 katı uygun olmaz. Elektrik motoru ve trafoları gibi endüktif alıcılar ile kondansatörler ilk devreye girerken demeraj akımı çekerler. Bu gibi yükleri beslemek için seçilen trafo, jeneratör gibi donanımlar yol verme şekline göre meydana gelecek demeraj akımlarını karşılayacak şekilde seçilir. Omik alıcılarda bire bir seçilebilir. Küçük güçlü adptörlerde ve led driverlerde piyasadaki sahteciliklerden dolayı etiket bilgileri gerçeği yansıtmayabiliyor. Bu gibi olaylar konumuz dışıdır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst