jeneratör ile şebeke gerilimini konrol eden pano

DAHA GENEL BİLGİ İLE ÖDEVİMİZ ŞU

a. Şehir şebekesine bağlı bir trafo ile çalışacak. Bu trafonun çıkışı iki uçlu olacaktır. Güvenliğiniz açısından çıplak trafo ile değil, AC çıkışlı adaptör ile çalışınız. Gerilimin devre içinde istenen değere getirilmesi ve devre içinde kullanılacak elektriksel büyüklükler tasarıma dahildir. Burada 78xx veya 79xx serisi gerilim regülatörü kullanılabilir. Bu regülatörlerin kullanımı için Google:78xx, 79xxb. Devre şarj edilebilir gerilim kaynağı içermelidir (şarjlı pil, akü vs). Şarjlı pil tek pil olabileceği gibi, pil paketi de olabilir. Bu kaynağın fiziksel yapısı (3A, 4A, CR2032, akü vs), kimyasal yapısı (Ni-Cd, Li-Po, Ni-Mh vs) ve elektriksel özellikleri tamamen tasarıma özgüdür.c. LED veya LED’ler içerecektir. LED’ler yanarken hepsi birden yanmalı, sönerken hepsi birden sönmelidir. Birden fazla LED kullanılması durumunda kaç adet kullanılacağı ve hangi kombinasyonda bağlanacağı tasarıma aittir. Benzer şekilde LED’lerin elektriksel özellikleri de tasarıma aittir, ancak devrenin fonksiyonel olabilmesi açısından parlak beyaz LED kullanımı tavsiye edilir.d. Işığı algılamak için LDR kullanılacaktır. LDR bir çeşit dirençtir, değeri ışık şiddetine göre değişir. Basit LDR li devreler incelenerek çalışma mantığı kolayca anlaşılabilir.e. Devre sürekli şehir şebekesine bağlı olacak, ancak şebekede gerilim varken ortamın ışık durumu ne olursa olsun LED’ler yanmayacaktır. Şebeke gerilimi varken eğer gerekliyse pili şarj edecek, bundan başka bir işlem yapmayacaktır. Şebekedeki gerilimin kesilmesi halinde ortam ışığına göre hareket edecek, eğer aydınlık ise yine LED’leri yakmayacak ancak şebeke gerilimi kesilmiş ve ortam karanlık ise LED’leri yakacaktır.f. Devrede 3’ten fazla bacağa sahip yarıiletken eleman kullanılmayacaktır.g. Devre PCB üzerine, delikli pertinaks üzerine kurulabilir, uzay montaj, raptiye montaj veya diğer montaj türleri denenebilir. Bu konudaki kısıt montaj sırasında lehim ve havya kullanılması gerekliliğidir. Lehim ve havya kullanarak istenilen montaj yöntemi seçilebilir. Devrenin fiziksel görünümü notu etkileyecektir. Dolayısıyla hangi montaj türü olursa olsun devre temiz, düzenli ve anlaşılır olmalıdır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sana şunu önereyim forumun elektronik kısmından pil şarj devresi bulman gerek ilk önce bu devreyi kurup pil baülantılarını yapacaksın sonrada 220 volt kart tipi 6 bacaklı rölenin nc kontağına pillerden aldığın besleme ile çıkış yapıp çıkışa LDR yi ve ledleri seri olarak bağlarsın no kontağından ise pil şarj devresinin beslemesini geçirdiğinde devre tamamlanmış olur gerekli malzemeleri elektronikçilerden tedarik edbilirsin kolay gelsin

DAHA GENEL BİLGİ İLE ÖDEVİMİZ ŞU
a.Şehir şebekesine bağlı bir trafo ile çalışacak. Bu trafonun çıkışı iki uçlu olacaktır. Güvenliğiniz açısından çıplak trafo ile değil, AC çıkışlı adaptör ile çalışınız. Gerilimin devre içinde istenen değere getirilmesi ve devre içinde kullanılacak elektriksel büyüklükler tasarıma dahildir. Burada 78xx veya 79xx serisi gerilim regülatörü kullanılabilir. Bu regülatörlerin kullanımı için Google:78xx, 79xxb.Devre şarj edilebilir gerilim kaynağı içermelidir (şarjlı pil, akü vs). Şarjlı pil tek pil olabileceği gibi, pil paketi de olabilir. Bu kaynağın fiziksel yapısı (3A, 4A, CR2032, akü vs), kimyasal yapısı (Ni-Cd, Li-Po, Ni-Mh vs) ve elektriksel özellikleri tamamen tasarıma özgüdür.c.LED veya LED’ler içerecektir. LED’ler yanarken hepsi birden yanmalı, sönerken hepsi birden sönmelidir. Birden fazla LED kullanılması durumunda kaç adet kullanılacağı ve hangi kombinasyonda bağlanacağı tasarıma aittir. Benzer şekilde LED’lerin elektriksel özellikleri de tasarıma aittir, ancak devrenin fonksiyonel olabilmesi açısından parlak beyaz LED kullanımı tavsiye edilir.d.Işığı algılamak için LDR kullanılacaktır. LDR bir çeşit dirençtir, değeri ışık şiddetine göre değişir. Basit LDR li devreler incelenerek çalışma mantığı kolayca anlaşılabilir.e.Devre sürekli şehir şebekesine bağlı olacak, ancak şebekede gerilim varken ortamın ışık durumu ne olursa olsun LED’ler yanmayacaktır. Şebeke gerilimi varken eğer gerekliyse pili şarj edecek, bundan başka bir işlem yapmayacaktır. Şebekedeki gerilimin kesilmesi halinde ortam ışığına göre hareket edecek, eğer aydınlık ise yine LED’leri yakmayacak ancak şebeke gerilimi kesilmiş ve ortam karanlık ise LED’leri yakacaktır.f.Devrede 3’ten fazla bacağa sahip yarıiletken eleman kullanılmayacaktır.g.Devre PCB üzerine, delikli pertinaks üzerine kurulabilir, uzay montaj, raptiye montaj veya diğer montaj türleri denenebilir. Bu konudaki kısıt montaj sırasında lehim ve havya kullanılması gerekliliğidir. Lehim ve havya kullanarak istenilen montaj yöntemi seçilebilir. Devrenin fiziksel görünümü notu etkileyecektir. Dolayısıyla hangi montaj türü olursa olsun devre temiz, düzenli ve anlaşılır olmalıdır.
 
çok teşekkür ederim-saygılarımı sunarım
 
bişey daha var tabi röleyi şebeke gerilimiyle beslemen gerek
 

Forum istatistikleri

Konular
128,310
Mesajlar
916,577
Kullanıcılar
450,145
Son üye
sukruseker

Yeni konular

Geri
Üst