Jenaratör Akım Üretmiyor

sevsay

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
5 ay önce aldığım attlas marka jenaratör akım üretmiyor, motor çalışıyor, altarnatör de dönüyor fakat elektrik gelmiyor. Makinası 3,5 sefer kullandım en fazla, o zamanlar sorun yoktu. Kış nedeniyle 4 ay kullanmadım, bugün çalıştırdım herşey gayet güzel. Volt metreye baktım, sıfır dedim volt mete arızalandı herhalde. Sonra baktım ki elektrik üretmiyor alet. Sorun ne olabilir arkadaşlar?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Cihaz garantili can sıkmaya gerek yok yani, servisine başvurun telde anlatın basit bir şeyse tarif ederler yok uzaktan olmayacak sorun ise garantiden değişir, bu arada açıklamada gerilim de akım da birbirine girmiş.
 
Jeneratör çok yeni olduğundan 220 volt AC klemens çıkışı (veya dış priz içi) bağlantılarında veya asıl AC elektrik çıkışı olan monofaze stator çıkışlarında sıkıntılar olması ihtimali düşük görünüyor, ancak içten uyartımlı ikaz uyartım sarımlarına DC redresörden (döner köprü diyottan) sonra doğrultulmuş DC akım hiç gelemezse elektrik üretimi de olamaz, jeneratör boşa döner, belirttiğiniz gibi, Bu nedenle içinin açılıp köprü diyotların, ayni milde içten uyartımı sağlayan 2. alternatör çıkışlarının bu köprü diyot öncesi ölçülmesi, jeneratörün elektronik kart kontrolü de varsa bu kartın sağlam olup olmadığına bakılması gerekli. Atlas jeneratör markasına bakan yetkili servisin, jeneratör garanti süresinde olduğundan sorunu çözüp bulmasını bekleyin. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst