Iran'a hangi gün saldırılacak?

çıraközgür

Usta Üye
son bir haftadan gerçekleşen olaylar silsilesi:

*ABD ırak savaşından bu yana ilk defa bu kadar Boeing KC-135 hava yakıt ikmal uçağını birleşik krallığa yolladı.

*ABD çok sayıda Katar'daki ingiliz hava üstüne Lockheed Martin F-22 avcı savaş uçağı konuşlandırdı.

*ABD sayıda Kıbrıs'daki ingiliz hava üstüne Lockheed Martin F-35 Lightning savaş uçağını konuşlandırdı.

*Çin Askeri nakliye uçakları bir hafta aralıksız Hamedan askeri Hava Üssüne inip-kalkıyor. Çin, KORAL tarzı çok daha gelişmiş tüm ortadoğudaki radarları karartmayı planlıyor. Ani karar olduğundan iran personeli için eğitim zamanı mümkün değil, bu cihazların kullanımını kendi personeli yapacak.

*Çin chengdu j-10 çok amaçlı askeri savaş uçakları ile devriye atıyor.

*Rusya MiG-29 ve SU-35 savaş uçakları ile desteklerini sunuyor.

*Rusya'ya ait 76 adet askeri nakliye uçağının Tahrana indiği belirliyor.

*İran, Rusya üretimi S-400 Triumf hava savunma sistemi, Temmuz 2025 tarihinden sonra ikinci kez sahada test etmek için saatler sayıyor.

*Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Pazar günü başlattığı yaptırımların ardından gözlerin çevrildiği İran ile İsrail arasında Amerika'nında müdahil olacağı yeni bir savaşın başlamasından endişe ediliyor.

*Ben, sizler için derledim.
destek link1
destek link2
destek link3
destek link4

acaba diyorum liderler toplumları farklı şeylerle meşgul edip çok farklı şeyler mi yapacaklar?
örneğin abd'den alınan lng/lpg gazın rusya gazından pahalı olduğu yalanı. lpg ile doğal gazın aynı şey olduğunu sanan grup var çünkü.
tramp bizden ne istedi, olası çıkacak savaşta tarafımızı seçmemizi mi?

Son düzenleme:
evet güzel kardeş, güzel bir noktaya barnak bastın da, sonu da ile biten cümleler hep alengirli oluyor. şimdi gelelim şu tramp maymununun olayına. hani bir atalar sözü vardır, hiç kimse sevmeyeceği eşeğin önüne ot koymaz diye. hah tamda olay bu bir de eşeğin karın ağrısı varsa tadından yenmez. tramp eşeğin önüne otu koydu, bir de üzerine yükünü yükledi yola çıkardı. annadın sen onu.

evet güzel kardeş, güzel bir noktaya barnak bastın da, sonu da ile biten cümleler hep alengirli oluyor. şimdi gelelim şu tramp maymununun olayına. hani bir atalar sözü vardır, hiç kimse sevmeyeceği eşeğin önüne ot koymaz diye. hah tamda olay bu bir de eşeğin karın ağrısı varsa tadından yenmez. tramp eşeğin önüne otu koydu, bir de üzerine yükünü yükledi yola çıkardı. annadın sen onu.

iran enerji konusunda bizim için çok önemli tedarikçi, 2022 idi zannedersem iran'dan gelen gazda kesinti olmuştu, Türkiye'de org sanayideki bizim fabrikada dahil elektriği çok yakan fabrikalar haftada 3 gün çalışmasına müsaade edildi, sonra düzeldi.
bu lng anlaşması da konuyla alakalı olabilir.
ikinci tehlike, olası bir savaşta Türkiye'ye doğru harekete geçmiş kıtaların göçü, duvar yapılsada aşılması çokta zor olmasa gerek

link

Son düzenleme:
biz kendi ekonomimizi kötü zannediyoruz, dış ve iç borç desen benim matematik yetmiyor. çark dönemediği için ekonomi berbat. birazcık araştırma yaparsak enflasyon sadece bizde değil amerikada da var, en çok iç ve dış borçlu ülke amerika . altın fiyatlarına bakarsak (dünya ve ons /dolar bazında) 25 yıl önce 1 ons altın 300 $ civarı bu gün 1 ons altın 3750 $ gibi. yani enflasyon ve dış borç orada da var ama bir şekilde orada çark dönüyor. karnı ağrıyan eşeğe gaz da satar, uçak ta satar, motor da satar. hatta kendi ülkenin tarım ürünlerine kota getirtip kendi ürünlerini vergisiz satar.
bizim yüksek yetenekli devlet adamlarımız 3'e alınacak gazı 5'e 6'ya alır ve alım garantisi ile kaç yıl ben bilmiyorum. vazcaydım, dersen kalan senelerin de parasını ödemekle yükümlü olursun. bunun yanında amerika zoruyla ambargo uygulanan iran sana deh ile gaz satar (yine orada bir yığın dümen döndü) tramp maymunu, sidiklisi bağlanmış karnı ağrıyan eşeğe bu alış verişi kes derse. emme basma tulumba gibi başını sallayarak tamam efendim der. işin puşt tarafı şimdi rusya ve çin irana destek veriyor. iranın kara kaşına, kara gözüne değil. amerikaya kafa tutmak için. artık kimse kolay lokma değil. karnı ağrıyan eşeklerin ülkesi hariç.
hani amerika - israil irana saldırır mı? ikisi de, oturup hasta tavuklar gibi düşünüyorlar şimdi.
daha yazılacak çok söz var da biraz da başka pencerelerden bakmayı öğrenmek lazım.
ben sesli düşünüyormuş gibi yaptım sizler beni dikkate almayın. zaten kendime yasak koyacağım, alkolümde kan miktarı azaldığı zaman yazmayacağım.

anlık olarak Sumud Filosuna israil baskın yapmaya başladı, muhtemelen erzaklar deniz boşaltılacak, bir kaç gün sonrada elemanlar ülkelerine yollanacak.

Ekran görüntüsü 2025-10-01 233954.webp

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri