inverter kontrolü

ergun7321

Üye
Katılım
3 Ara 2008
Mesajlar
96
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar.
Uzman arkadaşlardan birden çok konuda yardım isteyeceğim.Öncelikle mevcut malzemeleri listeleyeyim. Fatek fbs 40 MAT,Fatek fbs ATC2 ve Termocouple,FBS B2a1d ve Siemens marka inverter.Dokuma kumaşlarının kurutulduğu makinamız var.Kumaşlar sıcak tambur üsünde geçerek kurutuluyor.Tmburun hızını potansiyometre yardımıyla kontrol ediyoruz.Fakat en ufak dalgınlıkla aşırı ısı nedeniyle kumaşlarımız heba oluyor.
Bu nedenle inverteri PLC nin analog çıkışı ile kontrol etmem gerekiyor.Mevcut malzemeleri tedarik ettim.Sorularım şunlar;
1-Mevcut malzemeler bu uygulama için yeterlimi?
2-PLC'ye monte edilen ek modüller otomatik olarak belli registeri kullanıyormu?
3-İnverteri nasıl kontrol edebilirim?
Sorularımla sıkmışsam kusura bakmayın.
İyi günler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hocam, gelen sıcaklığa göre tambur hızını kontrol ediceksen elindeki malzemeler yeterli gibi gözüküyor.
Sıcaklık modülünü taktıktan sonra registerları kendin tanıtıyorsun.
Tanıttığın register'ın içerisine örn. sıcaklık 20.5 derece ise 205 olarak geliyor.
Analog modülü taktığında ise kendi registerları otomatik olarak çıkıyor.

Yapacağın ise, sıcaklığa göre analog çıkış sinyali yollayacaksın.
Daha detaylı nasıl anlatılır bilemiyorum :)
 
Sayın Branxian ilginiz için teşekkürler.Şimdiye kadar analog işlem hiç yapmadım.Affınıza sığınarak tekrar birkaç soru sormak istiyorum.

Sıcaklık modülüne nasıl register atayabilirim? regisretdaki değeri analog çıkışa nasıl aktarabilirim?
 
sn Ergün öncelikle sıcaklık modulunu ve analog modulu plcye taktığın zaman sol tarafta I/O numbering kısmında analog modulun register numaraları gelecek su an hangi modulun registeri kaç hatırlamıyorum. analog cıkış registeri belli olduktan sonra emin olmamakla beraber aynı yerden sıcaklık modulunun registerine de bak sadece sıcaklık için söylüyorum orada yok ise programın sol ust köşesinde I/O configuration diye bir yer var oraya girip orada temp. configuration alt segmesinden kendi registerlerini atayabilirsin diye biliyorum. daha sonra sistemin çalışmasına göre programdan registerler ile işlem yaparak istediğin otomasyonu gerçekleştirebilirsin. umarım yanlış yonlendirmem seni çalışmanın sonucunu bildirirsen sevinirim iyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst