Inverter kaynak makinesi yüksek Voltaj koruması hakkında

Teşekkürler hocam. Evet, kaynak makinesinde bahsettiğiniz verimlilik olayını biliyorum. Etiket üzerindeki verimler de genellikle standartlarda 40°C üzerinden yazılıyor. Makine alırken ona da dikkat ederek aldım. Pek tabii yüksek ve düşük voltaja karşı kendini korumaya alması daha iyi. Çünkü köyümüdeki özel trafolarda, voltaj yüzünden kaynak makinesini yakan çok insan var. Bizim makine en azından uyarı verip çalışmıyor. Ve bu uyarı sayesinde çiftlikteki birçok elektrikli aleti de yanmaktan kurtarmış oldu. Arıza kaydı açtığımız gece arayıp bilgi aldılar. Ve sabah erkenden gelip, köyün trafosuna çıkarak muhtemelen kademe ayarı yapmışlar. Yani voltaj sorunu çözüldü. Çözdük dönüşü yapıldı. Ama teknik olarak ne yaptılar onu bilemiyorum. Tahminim trafo kademesini ayarladıkları yönünde. 2 Hafta önce de yan komşumuzun derin dondurucu motoru yanmış, servis motor değiştirmiş. Belki de bu voltaj yüksekliğinden olmuştur.

Teşekkürler hocam. Ekip sabah erkenden gelip trafoya müdahale etmişler. Voltaj sorunumuz çözüldü. Bu arada gözümüzün önünde olacak bir prize voltaj ölçer bir ekranlı cihaz takayım diyorum. Malum her sene başında belki bu sorun olacak. En azından voltajı takip etmiş olalım ki yüksek olduğunda Enerjisayı arayıp çözdürelim. Nasıl bir alet tavsiye edersiniz?
Valla bence böyle durumlarda en iyisi makineyi kullandığınız yere 3 faz geliyorsa yani cihazı 3 fazlı bir sistem üzerinden kullanıyorsanız, panonuza gerilim koruma rölesi eklemenizdir..Ama tek fazlı bir sistemde bir adet volt metre bağlayıp ordan makineye gelen voltajı makine hem yüksüz bostayken hemde maksimum yük altındayken gerilimi kontrol ederek çalıştırmanizdir. Ama bu biraz çetrefilli bir durumdur. Ve makinenin kendi içerisinde yer alan koruma devresi sizin yerinize bunu zaten yapar pek gerekte yok açıkçası. Ama illa istiyorum diyorsanız toroid akım nüveli röleli falan bir devre ile bi koruma devreside yapılabilir. Bilmiyorum belki farklı yöntemleride vardır ama aklıma ilk bu geldi, yorumlardan anladığım kadarıyla forumda çok değerli çok tecrübeli ustalarımız üstatlarimiz var onlar daha iyi fikirler verebilir bu konuda. Ama bide maliyet girer işin içine ozaman yapmaya değerimi bilemem. Trafodaki voltaj konusuna gelince, dengeli ve dengesiz yük durumu yüzünden gerilim değişiyor olabilir. Trafonun yıldız noktasındaki topraklama direncinin değişmeside voltaj dusumune neden olmuş olabilir. Bunun dışında bi iki nedeni daha olabilir. Hatta şimdi hatırladım akiexpreste tomzn marka gerilim koruma rölesi vardı(monofaze) , daire içindeki sigorta panosuna yerleştirilebilir türden bunlardan bitane alıp tesisatınıza ekleyebilirsiniz. Ama bu cihazda da şuna dikkat etmenizi tavsiye ederim kontak akımı biraz yüksek olursa iyi olur, yani üzerinden geçirebildigi akım oranı düşük olursa kolay arızalanır paranız çöpe gitmiş olur 🙂 en iyisi bu röle olur sizin için. Hem tesisatinizdaki diğer cihazlarıda korumuş olur sadece kaynak makinenizi değil.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Geçmiş olsun .

Google yazın voltmetre ampermetre bir çok ürün çıkar .

Size takip edici ( iş işten geçtikten sonra cihazlar yandı !!! ) değil koruyucu cihaz lazım .

Trifaze ver monofaze modeller ve çeşitleri var . ( daha kısmende olsa ucuz sistem )
Diğer kalite : ups ve regülatör ( özellikli ? ) pahalı , az pahalı )

Tesisata göre işlem .
Monofaze video - Trifaze foto
Benzer çeşitleri ?



3 f.png
 
Geçmiş olsun .

Google yazın voltmetre ampermetre bir çok ürün çıkar .

Size takip edici ( iş işten geçtikten sonra cihazlar yandı !!! ) değil koruyucu cihaz lazım .

Trifaze ver monofaze modeller ve çeşitleri var . ( daha kısmende olsa ucuz sistem )
Diğer kalite : ups ve regülatör ( özellikli ? ) pahalı , az pahalı )

Tesisata göre işlem .
Monofaze video - Trifaze foto
Benzer çeşitleri ?



Ekli dosyayı görüntüle 87932
Bir an röle menüsünde bismillahirrahmanirrahim yazıyor sandım. Dibim düştü.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst