invertörler motor kontrol ünitesi

kartal21

Üye
Katılım
2 Eyl 2008
Mesajlar
107
Puanları
1
arkadaşlar invertorler hakkında elinde herhangi bir kaynak bir ders notu olan varsa haber edebilrmi çok lazım
 
İnvertör Nedir ?
Inverter, aküdeki DC gerilimi evlerde kullandığımız alternatif gerilime çeviren cihazdır. Başka bir deyişle, 12,24 veya 48V DC akü voltajını, 230V AC 50 Hz voltaja çevirirler. Böylece inverter vasıtasıyla evlerde kullandığımız televizyonlar, aydınlatma lambaları, bilgisayarlar veya elektrikli el aletleri araba, tekne, kamping gibi mobil ortamlarda çalıştırılabilirler.
İnvertör çıkış dalga şekilleri
Genel olarak inverterler çıkış dalga şekilleri bakımından ikiye ayrılır. Modifi ye sinüs inverterler ve Tam sinüs inverterler. İki dalga şekli arasındaki ince farkı ayırd etmek güçtür fakat çalıştırdıkları cihazlar açısından performanslarına bakılmalıdır.
Modifi ye sinüs inverterler
Modifi ye Sinüs dalga tam sinüsün taklit halidir. Kare dalgacıklar ile sinüse benzer dalga elde edilir. Avantajları; ucuz olmaları, TV, bilgisayar, küçük ev aletleri, lambaları v.s. sorunsuz çalıştırırlar. Çok ince bu farkı bazı televizyon ve bilgisayarlar, özellikle profesyonel ve endüstriyel cihazlar anlayabilir. Bu cihaza zarar vermez ama can sıkabilir. Örneğin bazı televizyonlarda ekranda ince bir çizgi belirebilir.
Tam sinüs inverterler
Tam sinüs dalga aynı evdeki gibi şebekeden aldığımız çıkıştır. Çok temiz, düzgün ve en iyisidir. Bu yüzden tüm uygulamalarda sorunsuz olarak kullanılabilir, cihazlarınız daha az ısınır. Yük olarak motor , klima , buzdolabı çalıştıracaksanız ya da endüstriyel cihaz ve uygulamalar için kesinlikle tam sinüs inverter tavsiye edilir.

Elimdeki not bukadar inşallah işinize yarar ve yardımı olur :)
Kolay gelsin ;)
 
arkadaşım saoolda benim aradığım bu invertör değil. motoru kontrol eden cihaz; hızını, frekansını, frenlemesini falan filan genel bir anlatım nasıl bağlanır motoru nasıl kontrol eder bağlantı şeması
 
motor kontrolümü yapıcaksın?
 
benimde şu anki vize yerine geçicek projem kontrol paneli ve inverter(inverter içinde redresör devreside yapılmış kullanım için) ile asenkron motor kontrol edicem.frekans değiştirerek motorun dönme hızıyla oynıcam.seninde bu tarz bişeyse şema bulman zor sanırım.ben aradım bulamadım.kullandıgın elemana baglı olucak senin şeman.şemanı elemanların parametrelerine göre yapıcaksın.
bu konu hakkında geniş bir bilgiye sahip biri varsa bilgisini paylaşabilir mi? çok iyi olur bizim için..
 
arkadaşlar invertorler hakkında elinde herhangi bir kaynak bir ders notu olan varsa haber edebilrmi çok lazımmmmmmmmmmmmmmm

siemensin invertörleri hakkonda detaylı bılgı nette var
micromaster 440 google den arama yapıp detaylı katalogu pdf olarak ındırebılırsın
kolay gelsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst