TOPRAK1999

Üye
Katılım
23 Haz 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Mrhb kktc den katılıyorum sogucularımızda belli bir yıldan sora (2-3) kılcal boruunda tıkanma oluyor tıkanıklık giderilmesine ragmen 2-3 ay gibi bir süre sonra tekrarlıyor.çözüm önerilerini zi bekliyorum.bu arada indesit sogutu modellerinin motor kalorileri ile bilgi gnderirseniz sevinirim iyi çalışmalar...
 
Tıkanma sorununun gerçek nedeni vakum edilmeden gaz verilmesinden kaynaklanır vakum süresi ne kadar uzun tutulursa tıkanma riski o oranda azalır . Orjinal fabrika ortamında gaz verilmiş ve her türlü soğutucu tıkanmışsa nakliye sonrasında yağ köpürmesi olmuş ve yeterli süre min 3 saat, max 24 saat bekletilmeden enerji verilmiş demektir .
Tıkanan soğutucuların nem veya yağ basması oldugu kararını teknisyen dolabın öz geçmişini sorarak teşhis edebilir nemden ise drayer degiştirip yeterli vakum süresini bekliyerek vakum ederse bir daha kolay kolay tıkanmaz. Yağ basmış ise motor siboplarından veya pistonlarındaki aşınmadanmı yağ bastıgını sistemin yaşını sorarak algılayabilir .eğer nakliye sonrasında yağ basmışsa drayer degiştirilir kondanser azot gazı ile tamizlenir vakum edilir ,gaz etiketteki gramajına göre % 5 +/- şarj edilir .

indesit dolaplarda 170 kalori ile 195 kalori arasında ( zem ) ve brezilya (tekumse) motorlar kullanılmaktadır.
 
bildiğim kadarıyla kı bız süreklı aynı işlemi yapıyoruz geri dönüş borusunu kopresörden sök borunun ucuna bi sibop kaynat varsa cıkma komresorun emiş kısmına ara bağlantı hortomu ıle bağla kılcalın ucunu alkola batır şöyle bı şişe kapağının içini dolduracak kadar olsa yeter ama kılcala dıkkat et ucu kör olmasın oyle vakum yap yok olmassa bu işlemin tersini yap fakat alkolü sısteme verebılmen için bi şırınga ile alkolu geri dönüş borusuna vermen lazım ondan sonra işleme başlarsın bu işlemreden sonra ali abinin dediklerini fazlasıyla yap gerisi senin şansına kolay gelsin bu arada lkol yerine ispirto da kullana bılırsın :)
 
mersin erdemliden merhaba alfa remoe ben erol usta normalde milli eğitimde VHKİ olara görev yapmaktayım ama esas mesleğim bu olduğu için serbest olarakda işlere gidiyorum. bu yüzden forumda çok sık takılıoyor sorunlarıma çare arıyorum. sürekli verdiğiniz cevaplara bakıyorum sorunuma en güzel cevabı yazıyorsunuz ayrıca teknik olrakda aydınlatıyor. hatta biraz daha ileri giderek tecrübenizi konuşturuyorsunuz. çok çok teşekkür ederim iyiki varsınız ve bizim gibi ustalarına güzel örnek oluyorsunuz. saygılar selamlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,852
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst