Ileri-geri hareket yapabilen motor

Katılım
15 Eki 2020
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
33
herkese merhaba. pil ile çalışabilen ileri geri hareket eden bir motor yapmam lazım. küçük bir mekanizma işimi görecektir. ileri harekette iteceğim parça çok hafiftir. ileri hareketten sonra başlangıç konumuna dönmesi gerekmekte. ama bu hareket bir anahtar vasıtasıyla başlamalı. bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Forumda aratın, akülü araç ve sigara sarma konularına bakınız!
 
öncelikle teşekkür ederim. Ama aradığımı bu başlıklar altında bulamadım. şunu belirtmek isterim bu konularda bilgim çok sınırlı. sorumu tekrar sormak ve biraz daha açmak istiyorum. kurmak istediğim sistem küçük olmalı. örnek olarak selenoid motor gibi ileri hareketi yaptıktan sonra kendini geri toplamalı. mesela bunun enerjisini pil ile sağlayabilir miyim ? (absürt bir soru olabilir ) Yada muadil bir başka bir motor.
 
Yapmak istediğiniz işin motorun hassasiyeti nedir,eğer çok hassas bir işse step motorlar ve encoderlar devreye girecek,daha az hassas durumda pic programlama,arduino ile süreceğiniz bir motorda işinizi görecektir yok o kadar hassas değil diyorsanız 3 voltluk ufak dc bir motora artı eksiyi ters verdiğiniz zaman ters dönecektir .
Bu dediğimiz sistemler pille çok ekonomik çalışmaz uygun batarya ile daha stabil çalışır.
Eğer istediğiniz sadece ileri geri hareketse arabalarda kapı kilitlerini açıp kapayan manyetikler var ,fiyatları ucuz ( 20 TL)uygun uzaklığa getirince bir malzemeye ileri geri hareket ettirebilir ,malzemenin ağırlığı önemli tabi,öte yandan havayla çalışan bir sistemde işinizi görebilir ayar yapmak istenilen ağırlığı hareket ettirmek için.
Son olarak kapı kilit motorlarının listelendiği link burada inceleyin https://www.hepsiburada.com/ara?q=merkezi+kilit+motoru
Kolay gelsin.
 
yapmak istediğim hassas değil. eke koyduğum fotoğraf gibi yapmak istiyorum. bahsettiğiniz manyetikler büyük kalıyor. tüm sistemi 10x10x10 cm lik bir kutu içine sığdırmam gerekiyor. 4 adet motor var ve hepsi bir enerji kaynağından enerji alacak. ve her motorun kendine ait 3 konumlu anahtarı veya düğme olacak. kompresör ekleyemem. motorların ileri hareketinde ileteceği güç çok düşük. düğmeye bastığımda motor ileri hareketini yapacak ve sonra kendini geri toplayacak. istemiş olduğum mümkün mü? Mümkün ise fikrinizi duymak isterim. Değil ise çabanıza sağlık teşekkür ederim.
2.jpg
 
Araba motorundaki piston nasıl çalışır bilir misiniz? :rolleyes: Mekanizmasının adını? ;)
 
Bilirim ama sormak istediğiniz eş zamanlı bir çalışma ise değil. Farklı zamanlı isteğe bağlı çalışma olacak 4 motorda.
 
Bu devreyi 1 buton 2 role 2 limit swich ile yapabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst