IBM 'den yılın buluşu

d0stcan

Üye
Katılım
9 Haz 2007
Mesajlar
410
Puanları
6
IBM, trafik lambalarına yerleştirilen ve kırmızı ışık yandığında araçların motorunu durdurabilen yeni bir patente imza attı.
Bu patent ile trafik lambalarına yerleştirilecek olan sistem, araçların motorlarına sinyal gönderecek ve kırmızı ışığın yanmasıyla birlikte araçların motorlarını durdurabilecek. Yeşil ışık yandığında ise tekrar sinyal göndererek araçların motorlarını çalıştıracak.


IBM'in bu patenti almasının en önemli nedeni ise trafik kazalarının ve kırmızı ışıkta bekleyen araçların gereksiz yere yakıt tüketiminde bulunmasının önüne geçmek. Wi-Fi teknolojisinden faydalanması beklenen sistem, özellikle hemzemin geçitlerde ve yolların kesiştiği bazı önemli noktalarda kırmızı ışıkta fazlaca bekleyen araçların bulunduğu bölgelerde kullanılacak.

Ancak IBM'in bu şekilde bir patenti almasına sıcak bakmayanlar da var. Bunun en önemli sebebi ise hacker'ların bu sisteme sızabilme ve trafik ışıklarındaki bu sistemi kırarak araçlara sıkıntılı anlar yaşatabilme ihtimali...
 
aslında doğru bir yaklaşım patente karşı çıkanların düşünseniz ya ya ben süratli bir şekilde kırmızıya girersem arabam bir anda zınk diye duracakmı şimdi onu anlamadım?
 
Hızla giden bir arabada motorun durması demek arabanın durması demek değildir. Zaten yavaş yavaş kırmızıda geçen kişi de pek kaza yapmaz. Bu arada benim arabayı, geçtim yeşil ışığı, ben elimle bile 15 saniyede ancak çalıştırıyorum.
Bize uymaz :D
 
bencede uymaz dizel motorlu arabam var çalıştırmadan önce bazı ışıkların yanıp sönmesini bekliyorum test amaçlı saçma bir buluş olmuş bence hybir motorlar için geçerli olacaktır
 
bence de bize uymaz çünkü bizim insanımız daha sarı yandığı an kornaya asılıyor. onun için bu sistem şöyle değiştirilmeli kırmızının son 5 saniyesinde motor çalışmalı ve son 1 saniye kala aracı otomatik vitese takmalı sarı yandığı an otomatik gaza basmalı :)))
 
bence gereksiz zaten motoru durdur çalıştır bir sürü mazot yakıyor bence gereği yok ama bir yandan bakıldığında mantıklı gibi duruyor ne yazıkki kırmızıda geçen çok kişi var birde o sistemde arabada da bir kit bulunması lazım diye düşünüyorum devletin dayatması olmazsa biz türkler ona para vermeyiz şahsen ben vermem:))
 
bence gereksiz zaten motoru durdur çalıştır bir sürü mazot yakıyor bence gereği yok ama bir yandan bakıldığında mantıklı gibi duruyor ne yazıkki kırmızıda geçen çok kişi var birde o sistemde arabada da bir kit bulunması lazım diye düşünüyorum devletin dayatması olmazsa biz türkler ona para vermeyiz şahsen ben vermem:))

bak buna katılıyorum işte bize zaten normalde benzin parası vermek bile zor gelirken işin yoksa bir de cihaz al zaten daha eşim doğumu yapmadan ban 150-200 geçti çocuk koltuğu almak zorundayım:mad:
 
Aynı mantıkla yollarda arabalar için hız tahdidi de uygulanabilir diye düşünüyorum. Örneğin otobana çıkarken arabaya gelecek bir sinyal ile araba 120' yi aşamayacak. Otobandan çıkışta da yine benzer bir yöntemle şehirler arası yol için hız sınırı 90 olacak örneğin araba için. Polisler de sağ sola radar kurmaktan kurtulur böylece. Zira araba söz konusu sınırı zaten aşamayacak. Patent almak isteyenlere duyurulur. Çok rahatlıkla yapılabilir bir şey.
:)
 
kırmızı yanarken, arkadan ambulans gelirse, yol nasıl açlacak?
Tam ışıkların dibine geldiğinde kırmızı yanarsa, motor duracak, fren şişecek, duramayıp kaza olacak.
Son anda ışığın dibinde olan kişinin motoru, ışığı az geçince duracak ve diğer yolu tıkamış olacak.
vesaire...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst