ibadethane kompanzasyon

shaheng

Üye
Katılım
16 Kas 2015
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
49
Konum
istanbul
camilerde aydınlatma ve mekanık ısıtma vs şeklinde iki ayrı sayaç takılıyor . Bu sayaçlar için kompanzasyon yapmak gerekli mi ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ibadethanelerin ısıtma ve soğutma amaçlı tüketimleri ile müştemilatı niteliğindeki lojman ve benzeri yerleri mesken abone grubu kapsamındadır.Mesken abone grubuna reaktif tarife uygulanmaz.

Kompanzasyon yapılmasında ise sakınca yoktur. Yüksek reaktif enerjiden kaynaklı oluşabilecek arızaların önüne geçilebilir.
 
Ben de öyle biliyordum ancak Bedaş ve Ayedaşla görüştüğümde yapılacak deyip çıktılar. Görevliler maalesef konuya vakıf değiller , insanı kendinden şüphe ettiriyorlar .

Teşekkürler.
 
Onlarin teknisyen oldugundan suphe ediyorum bedas ve ayedas personelinden camiler mesken sınıfına girer bir atölye fabrika değil taban ısıtma rezistif yoktur kompanza gerektirmez soğutma grupları klimalar en fazla 10-12 adettir reaktif tüketiminin varsa k ompanzasyon yaparsın şöyle o bedasin müdürüne senin direk 100amperlik aktif sayaç in var nerden anlamışlar o çok bilmisler k ompanzasyon yapılacağını bu tip konuları onların basmuhendisi takım şefi olsun herkesle tartışırım
 
kompanzasyon sayaçlar için yapılmaz reaktif tüketiminiz varsa ve kurulu gücünüz 9 kw üzeri ise kompanzasyon zorunlu olur
Emodiyator ben 50 kva ustu için kompanzasyon zorunlu biliyorum yanlışmıyım acaba[emoji53]

sadece uzağı görebilenler ayakta kalacak
 
Yanlis biliyorsun.50 kva meselesi reaktif tuketim de 2 farkli tarife uygulanir.Birincisi dagitim sirketi kurulu gucu 50 kva alti aboneler enduktif %33 kapasitif %20 ye tarifesini uygular.

ikincisi ise kurulu gucu 50 kva 've uzeri (50 kva dahil)abone lerde enduktif % 20 kapasitif %15 dir.


Sent from my HTC One using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,246
Mesajlar
916,159
Kullanıcılar
450,056
Son üye
atas.27

Yeni konular

Geri
Üst