içme suyu kumandası

şef in sistemi uygun kolay ucuz bir çözüm. motorun sık sık devreye girmesini önlemek için depoda su seviyesi alçalınca şamandra suyu salıp basınçta düşünce druck şalter pompaya start verdirdiğinde motorun hemen çalışmaması için deponun boşalma süresinin gözlenerek o kadar süreye veya biraz daha az bir süreye ayarlanmış bir zaman saati veya rölasi ile motora gecikmeli start verdirilirse daha iyi olur. bunun yanı sıra ekstra bir zaman saati ile hergün gece 24 ile 06 saatleri arası kapatılsa bile olabilr.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
şef arkadaşımızın vermiş olduğu fikir bence de en mantıklısıdır buna alpolen arkadaşımızın kattığı tatsa süper.emeği geçen herkese teşekkürler
 
Arkadaşlar,depodaki borunun ucundaki şamandıra örneğin 100 mm çapında bir boru için pek ucuz bir şey olmasa gerek.6-7 yıl önce böylesi bir iş için araştırmıştım.İzmir de Akkon vana diye bir firmada bulmuştum.Ama çok pahalı geldiğinden muhtar kabul etmemişti.Şimdi hem puant tarife kullandıkları için,zaman saati ile idare ediyorlar.
 
Tüm forum halkına selamlar...

Sitenize yeni üye oldum epeyce araştırmama rağmen sorunuma çözüm bulamadım.

Bana şamandıra ile çalışacak atık su tahliyesinde kullanacağım devre şeması gerekiyor.
Kuyunun var olan sistem ile 1-1.5 dakikada boşaldığını söyleyebilirim.Asıl sorun sistemim otomatik çalışmıyor.Arızalı bir parça olduğunu biliyorum.Fakat yeni baştan tüm elemanları sıfırlamayı planlıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Sayın djgurdal arkadaşım !
Öncelikle aramıza hoş geldiniz diyorum.
Şamandıra ile çalışacak atık su tahliyesinde kullanacağım devre şeması derken, yapmak istediğinizi biraz daha açık anlatırsanız yardımcı olabiliriz. Bu yazdıklarınızdan pek bir şey anlayamadım doğrusu.
 
Sayı Şef

Şöyle ki

1 adet elektrik motoru
1 adet kontaktör
1 adet termik
1 adet şamandıra
1 adet V otomattan oluşan bir sistemim var.

İstediğim ise kuyudaki atık su belli bir seviyenin üzerine çıktığında şamandıra vasıtası ile otomatik olarak boşaltılsın.
 
Eksik yazılmış hemen düzeltiyorum

Sayın ŞEF

Yukarıdaki mesajımda eksik kalan kısım motorum 3 faz ile çalışıyor.Bu sistemin devre şemasına ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim
 
Sayın djgurdal arkadaşım !
Daha önceden Mesleki Dayanışma Bölümünde anlattığım ve şemasını çizdiğim " Dalgıç Pompa Sıvı Seviye Rölesi " başlıklı konuda artezyen kuyuları için şema mevcut.

Burada derin artezyen kuyusundan su çıkarıp, bir depoya doldurma istendiği için Entes marka LLM-02 sıvı seviye rölesi kullanılmıştır. Şayet siz şamandıra yerine sıvı seviye rölesi kullanmak isterseniz SSR-04 kodlu röleyi kullanın. SSR-04 rölesinde 3 adet elektrot bulunur. Yok ustam ben illa şamandıra kullanmak istiyorum derseniz sıvı seviye rölesinin 11 ve 14 numaralı kontaklarına şamandıra kontaklarını bağlamalısınız.

Şemada ayrıca 3 faz koruma rölesi kullanılmıştır. Tek faz kesilmesine karşı kullanmanızı kesinlikle öneririm. 3 faz rölesine bütçe ayıramam derseniz, 3 faz rölesinin 2 ve 3 numaralı kontaklarını yok sayıp pako şalterden çıkışı sıvı seviye rölesine ya da şamandıra kontağına girmeniz gerekir.

Anlamadığınız husus olursa tekrar yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Kolay gelsin.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/mesleki_yardimlasma/dalgic_pompa_sivi_seviye_rolesi-t6343.0.html
 
GSM telefon her iki taraftada kapsam alani içindeyse iki hat alacaksın hatları açık tutmak için kontor yuklemek şartıyla kontor harcamıyacak yıllarca deponuzu kontrol eder
 
Soruyu soran perit arkadaşımız sanırım sorununu halletmiş.çünkü soruyu sormuş bi daha uğramamış.Ama yinede bence en mantıklı olan şef arkadaşımızın önerisidir.Bu sistemi bende yaklaşık 10 yıldır kullanmaktayım ve sorunsuz çalışmaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst