Hurdalikta Define Buldum

Çok şahane bir depo. Allah kolaylık versin. Lehim dumanına dikkat. Smd elemanları da tek tek söküyor musunuz @erhanbabacan ?
Görselde ki ürünler bu işi yaptığım dönemden kalma. PCB üzerinde ki tüm bileşenleri söküp sınıflandırıp, işleme alıyorduk.
Bir defasında 200 civarı potansiyometreli aletler geldi. Anerikan üretimi potansiyometreler mevcuttu. İçi telli idi. Zerre toz yoktu komponentlerde. Bu tarz kullanılabilecek malzemeler çoktu. Mesela Aliağa gemi sökümden gemi elektroniği alırdık. Harika parçalar olurdu. En kısa zamanda bir tur atacağım en azından ne var ne yok görürüz.
 
Son düzenleme:
O potlardan bizim isyerindeki amerikan malı lokomotif lerde var hala. Çok da pahalı geliyor yurdisindan. Yurt içi piyasada muadili de yok. Yarın unutmazsam atayım fotolarını. 5k ve 2.5k.
Konu 'Hurdalığı Yağmalamaya Devam Ediyoruz' https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/hurdalığı-yağmalamaya-devam-ediyoruz.145862/
@erhanbabacan bu da konunun devamı.
 
Son düzenleme:
AD149 transistör ve TDA1170N entegre günlük buluşlarımız.
Transistör sağlam. Entegreyi kontrol etmedim. Tüplü tv vertikal entegresi .
 

Ekli dosyalar

  • 20220922_135520.jpg
    239.1 KB · Görüntüleme: 14
Ad149 germanyum transistör bunun eşini bulabilirsen germanyum amfi devresi yapabilirsin ses gücü düşük olur fakat kalite yüksek olur
Zaten bu transistoru hurdaliktan bulduğum bir amfi parçasından sökmüştüm. Ne hikmetse cihazın geri kalanını bulmak nasip olmadı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…