Hook diye bir marka şofben 3. kez bozuldu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gurkan18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gurkan18

Üye
İyi bayramlar. Hook diye bir şofben aldık, bundan once baymak vardı çıkarmadığı problem kalmamıştı forumda yazmıştım. Bu hook marka şofben uctkere arızalandı üç kere yenisini verdi aldığımız yer, ve daha üç dört ay olmasına rağmen yine gitti. İki gundur evde yoktum, geldim, açtım şofbeni kullandım, sonra kapattım, yine açtım pat diye bir ses çıktı ve evin dışındaki sartelleri attırdı, ikinci kademeye alınca attırıyor, birde normal çalışıyor. Rezistans bu kadar kısa sürede gider mi.

ani su ısıtıcı, deposuz olanından değil mi? üzerine para verseler evime sokmam. kurtulun gidin. en küçüğü olsa bile elektrikli termosifon alın.

İyi bayramlar. Hook diye bir şofben aldık, bundan once baymak vardı çıkarmadığı problem kalmamıştı forumda yazmıştım. Bu hook marka şofben uctkere arızalandı üç kere yenisini verdi aldığımız yer, ve daha üç dört ay olmasına rağmen yine gitti. İki gundur evde yoktum, geldim, açtım şofbeni kullandım, sonra kapattım, yine açtım pat diye bir ses çıktı ve evin dışındaki sartelleri attırdı, ikinci kademeye alınca attırıyor, birde normal çalışıyor. Rezistans bu kadar kısa sürede gider mi.
İyi bayramlar.Tesisat ve sigorta kontrolleri yaptırın. Sohben kullanıyorsanız Evin topraklamasi da sart . Sigortalar yıpranmıştır sohbenin bozulması tesisatta illaki bi sorun vardır.saglam bir elektrikçinin kablo sigorta kontrol ettikten sonra takılıp denemesi daha sağlıklı. minimum sohben için 25 lik sigorta ana panoda 40 lik ...sohbenin kablosunu ölçü aletiyle volt değerlerine bakın cihaz patlatıyorsa sıkıntılı bit yerde sorun vardır demektir kontrollerde sonra sohben kullanabilirsiniz... ısıtıcı cihazlar öğle hemen bozulacak değildir

Rezistans bu kadar kısa sürede bozulmaz.

Bende 10 yıl kadar ani Su ısıtıcısı kullandım. 2 yada 3 kez bozuldu.

Bu cihazın kullanımını tavsiye etmiyorum ancak bu kadar kısa sürede bozulması da normal değil.

Güzel topraklama ve kaçak akım varsa yazlık gibi yerlere güzel seçenek. Su da sabit debide gelmeli havalı geliyorsa sıkıntılı.

Kalitelisi 10 yıldan uzun süre çalışır.

Hook Look Book ne olursa olsun şofbenlerin altyapısı ya aynıdır ya da bi değişidir. Kalitelisinde plastiği ve koruma sigortaları extra oluyor.

3 kere bozulma sebebi neydi bilinmeli,
kullanırken önce suyu açıp sonra cihaz açılmalı, kapatırken soğuk su gelene kadar beklenmeli.

Güzel topraklama ve kaçak akım varsa yazlık gibi yerlere güzel seçenek. Su da sabit debide gelmeli havalı geliyorsa sıkıntılı.

Kalitelisi 10 yıldan uzun süre çalışır.

Hook Look Book ne olursa olsun şofbenlerin altyapısı ya aynıdır ya da bi değişidir. Kalitelisinde plastiği ve koruma sigortaları extra oluyor.

3 kere bozulma sebebi neydi bilinmeli,
kullanırken önce suyu açıp sonra cihaz açılmalı, kapatırken soğuk su gelene kadar beklenmeli.
Dışarıdaki sigortalar daha önce yük binince atıyordu, örneğin çamaşır makinası ve kurutma makinası çalışırken, birini değiştirdim, düzelmişti. Şuan sorun sigorta mı şofben mi anlamadım, şofben gibi gözüküyor ama kullanımda hiç bir yanlış da yapmadım.

Dışarıdaki sigortalar daha önce yük binince atıyordu, örneğin çamaşır makinası ve kurutma makinası çalışırken, birini değiştirdim, düzelmişti. Şuan sorun sigorta mı şofben mi anlamadım, şofben gibi gözüküyor ama kullanımda hiç bir yanlış da yapmadım.
yine çok büyük soru işaretleri var, büyük-küçük beyaz eşyada sigorta atıyor ve siz sigortayı değiştiriyorsunuz; durum düzeliyor. eski sigorta kaç amper ve b-c ne? yeni taktığınız sigorta kaç amper ve b-c ne? bu bilinmezlerde sizi ilahlar koruyor diyebilirim.

yine çok büyük soru işaretleri var, büyük-küçük beyaz eşyada sigorta atıyor ve siz sigortayı değiştiriyorsunuz; durum düzeliyor. eski sigorta kaç amper ve b-c ne? yeni taktığınız sigorta kaç amper ve b-c ne? bu bilinmezlerde sizi ilahlar koruyor diyebilirim.
İlahlar değil Allah koruyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20250401_191018.webp
    IMG_20250401_191018.webp
    148.6 KB · Görüntüleme: 16
Di
Farkli bi örnek verim bu konuda yola cikarak belki bi faydası olabilir evin tesisatı gelistirmede.Dairemdeki yatak odası oturma odası ve banyo bölümüne tek kablo üzerinde beslenmisti.bende oda klima tv bölümüne boatta 2.5 luk kablo cekerek ayrı bir sigorta ekledim böylece klima ve makine ayri sigortada besleniyor. Isıtıcı sohben ve makinelerin fazlarını boatlarda belirleyip ayrı ayrı sigortada beslemek daha güvenli olur... sohben yeni ve sağlam işe tesisatta yük binme sonucunda ana sigortayı attiriyor ve ana sigortalarda yıpranmıştır biraz meşakatli ama sağlıklı bir yol.bide sayactan gördüğüm kadarıyla eviniz monafeze tek faz üzerinde ayni anda çift makineler çalıştırmayın misal sohben calisinca makineler çalışmasın yüksek elektrik çektiği için zararlı . müstakil ve kendi eviniz ise imkanınız varsa trifaze sisteme gecebilirsiniz veya binaya regülatör ekleyebilirsiniz

Son düzenleme:
40 amper okuyorum ve C değeri. sizi ilahlar koruyor farkında değilsiniz. çünkü Allah kitabında yazar "ben sizlere kullanasınız diye akıl verdim" der. burada AC konusunda benden büyük ustalar var, onlara sor bakalım, size 40 amper C sigortayı evde kullanabilirsiniz diye? ev dediğin 10 amper aydınlatma, 16 amper prizler, 32 amper kacak akımdır. B-C katmıyorum.

Forum istatistikleri

Konular
133,426
Kullanıcılar
459,429
Son üye
mrt63

Yeni konular

Geri