Hobi Bahçesi İçin Güneş Paneli

edison3838

Üye
Merhaba arkadaşlar hobi bahçesinde kullanmak üzere solar sistem kurmayı düşünüyorum.Bu hobi bahçesine hafta da bir gidiliyor.3 Adet Lamba ve 1 adet tv çalıştırsak yanında da telefon şarjı düşünsek bunların kullanım süreleri şöyle olsa;
3 Adet Lamba Toplam 30 watt Günde 5 Saat
1 Adet TV 55 watt Günde 5 Saat
Telefon Şarjı
Böyle bir kullanım için benim sistem düşüncem şöyle siz ne dersiniz;
1 Adet 20 watt Polikristal Panel
1 Adet 12 V 40 Ah Kuru Akü
1 Adet 6A Şarj Regülatörü
Sizce nasıl sistem iş görür mü sistem 6 gün şarj olup 1 gün kullanılacağı için paneli küçük güç de seçtim sizce yanlışım varmı yoksa düşüncem doğru mu?

1 Adet de 300 watt modifiye inverter yazmayı unutmuşum

soyle hesap yapın.
3 Adet Lamba Toplam 30 watt Günde 5 Saat 30watt x 5 saat = 150 wattsaat
1 Adet TV 55 watt Günde 5 Saat 55 watt x 5 saat =165 wattsaat
..... gereken enerjiyi bu şekilde bulun hepsini toplayın. bu toplam akünüzün altta hesaplanan değerinden büyük ise akünüz 5 saat sizi idare etmez. altında ise akü uygundur.

akünüz yeterlimi? hesap edelim. akünüz full sarjlı iken verebildiği enerji = 12 volt x 40 Ah(Asaat)=480 wattsaat

akünüzün dolma süresi hesap edelim. 20 waat günes paneli. günde 6 saat güneşlense 7 gunde 42 saat 20 watt x 42 saat= 840 wattsaat enerji verir. akünüzü sarj etmeye yeter. akünüz 480 waatsaat/20watt= 24 saat yani gunde 6 saat güneşlenme ile 4 gunde full sarja ulaşır.

sececeginiz inverter için kullanacagınız cihazların watt değerlerini toplayın. 30watt+55 watt... gibi bu toplam seçeceginiz inverterin gücünün yuzde 80 ninden düşük olsun.

sarj sistemi için akünüzün Ah değerinin 10 da biri kadar cıkıs veren sarj aleti secin. yani max akımı 4 amper. ( 40 Ah ise akünüz.)

Cevap için teşekkür ederim yani benim yaptığım sistem uygundur doğru mu anlıyorum

uygun gözüküyor.

şarj aleti 4 a lik olsa daha güvenli olur.

bende 1 bilgisayarı çalıştıracak güçte böyle bir sistem düşünüyoum nasıl yaparım acaba ???

bende 1 bilgisayarı çalıştıracak güçte böyle bir sistem düşünüyoum nasıl yaparım acaba ???
Bilgisayarı kaç saat çalıştıracağınız ile ilgili değişebilir hesap ama kaba bi hesap yapalım;
Bilgisayar 70 watt çekse günde 5 saat kullansak =70x5:350 watt
Yani Günlük en az 350 watt üretmek gerekiyor.
Akü=12 Volt 40 Ah Akü
Panel=100 watt Panel
Akü Şarj Cihazı=6A
Bunlarla bilgisayarınızı çalıştırabilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…