Hitachi plc programı kurulum sorunu...

Katılım
3 Mar 2010
Mesajlar
125
Puanları
1
Yaş
42
merhaba arkadaşlar elimde H200 ve EC serisi Hitachi PLC ler mevcut.. bu plclere yükleme yapmak için kulanılan dosta calışan Actsip programını kurulumunu yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim yada bunu windowsta calışan versiyonu olan ActWin konusunda yardımcı olursanız sevinirim..ActWin key istiyor demo modada upload yapamıyorum..


Yüklemede dos versiyonunda şu adımda kalıyorum..

"Which subdirectory ([Enter] = \ACTSIP)"
\ACTSIP █

Bu kursörün oldugu kısma ne yazarsam yazıyım kurulumu tamamıyamıyorum..

tşk şimdiden..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadaşlar Actsip ve ActWin programlarını kurmayı başardım fakat.programlar demo oldugundan calışmıyorlar galiba.. elinde orjinal yazılım olan birileri varsa benimle paylaşa bilirmi acaba. birde ec serisi için ve h200 için haberleşme ayarları tam olarak nedir default la deniyorum içinden çıkamadım..bir de ec sersi üzerindeki 3 konumlu anahtar programlamama modunda hangi modda durucak..tşk..
 
cpunun üzerinde selector anahtar(jumper) var.ordan hızını ayarlıyabilirsin.programlamada stop konumunda olacak.runda blok değiştirme anlık ladder yazma yapabilir.actsip ile nt çekirdekli işletim sistemlerinde programlamada sıkıntı yaşarsın.program direk porta yazamayacağı için kopmalar olur.
actwin ile ise demoysa maksimum ladder diagram katsayısı var geçersen programlıyamazsın.
 
quadr bu söyledikleriniz.. h200 için mi gecerli..win 98 de denedim baglantı kurmadı..actwin dede hiç baglananımıyorum her ikisinede..sadece EC cpu ya bir kez baglandı sonra yine baglanamadım..sizce neden olabilir..
 
6-7 yıldır hitachi ile uğraşmadım zaten elindeki h200 serisinin de üretimi yok.muhtemelen ikinci el bulmuştursun diye düşündüm.
söylediğim gibi cpu üzerinde switch var oradan haberleşme ayarı yapman gerekli daha sonra programdan haberleşme ayarlarını aynı seçip online olmalısın.Burda manuali var ordan bakabilirsin ayarlara.
 
Quadr hocam cok tşk..yardımlarınız için ama ben hala elimde bulunan plc lere baglanmayaı başaramadım..:(:(:(:(:
 
hitachilerde öyle zor bi konfigurasyon gerektiren bi durum yokki.sadece haberleşme ayarı var oda swichle yapılıyor.ondan sonra connect olabilirsin istediğin gibi.senin sorununu pek anlayamadım.cpu yu söküp swichlerin olduğu taraftan bi fotoğrafını çekip gönderebilirmisin.
bide kabloyu düzgün yapıyorsun değil mi ?
 
Merhaba hıtacı nın setup banada lazım hangı sıteden ındırebılırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst