Hermatik Trafo

kkkmert

Üye
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
231
Puanları
1
Arkadaşlar iş terine yeni trafo alındı yaklaşık 5 ay felen oldu ve yağ gösteren yeri sanırım orda çatlak var ilerisi için bi tehlike olur mu acaba ne diyorsunuz ?trafo hermatik tip contalarından biraz yağ kaçırmış.
O yerin ismi nedir birde söyleyebilirmisiniz ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
dostum trafo hermatikse bi trafo fabrikasına gidip hermetik ayarın yapıması lazım, yoksa yağ kacagı fazla ise ve komutator seviyesine inmişse, komutatorden kapaga veya komutatorun kontakları arasında atlama yapıp trafoyu yakabılır... ama trafo depolu ise yağı eksildikce ustune yağ eklersen trafoya bir sey olmaz...ama yağ seviye gostergesını degıstırmenız sizin yararınıza olur...
 
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların mesajını bekliyorum sık sık mesaj bakıyorum arkadaşlar konuyu bilen arkadaşların birşeyler yazmasını rica ediyorum.
 
yağ kaçaklarını ve kaçak ihtimallerini önlemeniz gerkmektedir aksi halde yağ biter haberiniz olmaz, kuru çalışan trafoyu yakarsınız ....
 
arkadaşlar bu trafoya yorum yapabilirmisiniz ?
 
buşingler geçme olsa daha iyi olurmuş. bir de hiç bucholz dan açtırma verdi mi?
 
hermetik tip trafolar atmosfere kapalı alanda üretilirler.içeride en ufak hava kabarcığı olmamasına dikkat edilir.trafo yüke bindikçe yağ ısınacak ısınan yağ genleşecek ve muhtemelen sizin çatlak dediğiniz yerde bir basınç oluşacak işin en cafcaflı yerinde elektriksiz kalmamak için servis çağırmakta fayda var
 
Emir bey, ABB bu tip trafolarda komplike (rezerv tank)bir bucholz rölesi kullanmamışta, Rölesine kayıt yaparken Bucholz arızası diye kayıt yapmış.
Çalışma mantığı: Fotoğrafta gördüğümüz Beyaz kutunun içine: Yağ seviye göstergesi, sıcaklık göstergesi ve Anatank basınç ventilini yerleştirmiş, Basınç ventilinin basıncına göre alarm ve trip koruma yapmış. Yeni kurulan bir fabrikayı geziye gittimde orada inceledim.
Sevgili kkmert, Çatlak olan yağ seviye gösterge camınızı en yakın zamanda değiştirin. Çünkü yağ o seviyede olduğundan, Buşinglerde yağ kalmayacaktır. Buda izolasyon sorunu yaratır. İSTERSENİZ BU KONUDA ABB SERVİSİ İLE İRTİBATINIZI VE SORNUNUZA YARDMICI OLCAK KİŞİYİ BİLGİLENDİREBİLİRİM.
Saygılar....
 
arkadaşlar ben abb serviste çalısmaktayım , herhangi bir sorunla karsılasırsanız bana özelden mesaj atabilirsiniz, trafoda hermetik rölenin değişmesi gerekmektedir ,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst