Orta kalite 40W bir havya aldım. Havya ucu kullandıkça lehim tutmaz oldu. Geçende yeni havya ucu aldım yanmaz uç diye oda aynı şekilde karardı. İlk uçta temizlemek için zımpara kullanmıştım. Şimdiki uçta bulaşık teli kullandım. Lehim pastasına havyayı batırmak doğru mu temizlemek için. Uç karardıkça daha zor eritiyor. Önerilerinizi bekliyorum.
Bende de solomon havya var. Ucu kararıyor ama tele bastırınca veya ıslak mendille silince (süngerim olmadığından ıslak mendil kullanıyorum) tekrar parlıyor. Ucun kalitesi ile alakali olabilir hocam.
ilk kullanımlarda metal ısındığı için kararması normaldir. kendi havyanıza uyan bir uç bulun. yanmaz vs. diye arayıp kendinizi yormayın. ucunu temizlemek için ben bulaşık teli kullanıyorum. ama sadece içine bir daldırıp çıkarıyorum. bastırmıyorum.
ayrıca lehim pastasını bence kullanmayın. lehim pastası zamanında benim havyamın ucunu daha da kararttı. lehim telini etrafına bulayın. 2 sn bekleyip bulaşık teline sokup çıkarın.
Bir iç kararıyorsa ya uzun süre açık kalıyor yada çok ısınıyor demektir.
Isı kontrol ilemi kullanıyorsunuz yoksa direk 220 ilemi?
Zamanında çok adi bir havya almıştım okul yıllarında çok param olmadığı için. Ucu bozuldu sonrasında tek damar bir telden üç yaptım ve 220 kısmına dimmer taktim. Lehinin tam erime sıcaklığına ayarladım o şekilde çok uzun yıllar kullandım.
Her ne kadar onceki havyam 1 yilda bozulduysa (buradaki arkadaşlarla o kanıya vardık) da ucu çok saglam çıktı. Cok defa fiste unuttum. Solomonlarin uclari gerçekten iyi ama havyasina bir sey diyemem. Ben dayanamadim yine solomon aldim.
serkan_48 hocamın dedigi dogru ama ısı ayari ömrünü uzatıyor.
Onu da bir ara kablo dimmeri ile halletmistim ben.