Hat trafosu hakkinda bİlgİ rİca edİyorum

ss.sebo

Üye
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar.
Bir seslendirme işi ile ilgili başım belada yardımlarınızı beklerim.
Sorun iyi ve kaliteli bir ses alamatışım
Hat trafosundan şüphe ediyorum. Bağlantı şeması veya iç yapısı ile
ilgili bilgisi olan varsa yardımını lütfen esirgemesin Saygılarımla
 
selam arkadaşım
öncelikle sistemini anlatmalısınki sorunu çözmende yardımcı olmaya çalışalım.
amplifikatörün markası ve çıkış empedansları hoparlörlerinin tipi ve watı vede üzerlerindeki trafonun değeri nedir bunları iletebilirsen yardımcı olmaya çalışalım.
 
Hat trafolarının giriş ve çıkış empedans değerlerini dikkatlice kontrol edip doğru olduğuna emin olunuz.Geçmiş yıllarda kullandığım bir seri hat trafosunun etiketinin tamamen ters olduğu,sisitemin bu nedenle çalışmadığını gördüm.Normal hesaplama neticesinde sistem çalışacaktır.Bilginize.
 
ben sürekli hat trafosu bağlıyorum amfinin çıkışına öncelikle empedans trafosu bağlamalısın ve 4 ohm ye girerken araya 4700 uf 50v kondansatör atmalısın yoksa sürekli amfi yakarsın hat trafosu 0 - 4 - 8 ohm diye yazan yerden hoparlörün omaj ı neyse birini 0 dan alacan diğerini 4 veye 8 den alacaksın her hp ye ayrı ayrı trafo takmalısın empedans trafosunun çıkışından da hat trafosunun 0k - 0.5k-1.5k-2k
yazan yerede birini 0 a birini 1.5k yazan yere gir ok daha ayrıntılı öğrenmek istiyorsan msn i ekle orda konualım ok kib
--------------------------------------------------------------------------------
Düzenleme: HANIBAL

Forum kuralları gereğince forum kurallarında msn ve e-mail adresi vermek yada istemek yasak olduğundan konudaki msn adresi silnmiştir. Bu tarz isteklerinizi pm (özel mesaj) yoluyla yapınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst