Hareketi Algılayıp Takip Eden Göz

belli aralıklarla web cam ile fotoğraf çekersin(saniyede 3 tane ) daha sonra en son çekilen iki fotoğraf arasında fark varmı diye kontrol edersin. bu şartlar sağlanıyorsa xy koordinat sisteminde hareketin olduğu noktanın merkezini fotoğraf makinesinin tam orta noktası olacak şekilde ayarlayabilirsin. internette bunla hiç örnek yok. ben YÖK tez veritabanında bir tezi incelerken benzer bir mantık kullanıldığını görmüştüm ama şimdi detayları çok anımsamıyorum...
 
bu konuda pek bilgim yok ama ilginç ve hoş ama teknoloji hozlı ilerliyor normal :)
 
Benim de buna benzer bir bitirme projem vardı. Ama ondan önce bir şey sorayım; Takip edeceğin cisim hep aynı cisim mi, yoksa herhangi bir şey mi, ne olursa olsun onu mu takip edecek ? Eğer her şey olabilirse 2 farklı cisim hareketinde hangisini seçip takip edecek ????
3 eksenli kartezyen robotu Labview ve görüntü işleme (Yine Labview'in IMAQ programı ve kamerası ile) kontrol etmiştik. rast gele gelen 2 farklı (aslında hep aynı parçalar, biri dişi biri erkek) ilk önce erkek parçanın üstüne gidip alıyor, sonra dişi parçayı bulup üstüne bırakıyor. Burada Aradığımız parçalar aynı olduğu için işimiz kolaydı, IMAQ programı ile Labview ile haberleştirerek kontrol etmek çok kolay oldu.
Senin için şunu söyleyebilirim, Matlabla ilgili tecrübem yok ama Matlab Simulink ile Labview birbirlerine baya yakınlar diye biliyorum. Eğer Matlab la veya Labview kullanma şanşın varsa, daha çok yardım etmeye çalışırım.
Selamlar....
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst