hareket sensörü kullanarak projektörü yakabilirmiyim

Şef anladım seni peki bu kontaktor kullanma işi nası oluyo onu da acıklarmısın bilgin varsa yani kullandıgım sensor dayanma gücü acısından onu ne sekilde baglamam gerekiyo lütfen kızmayın dedim ya tam bi elektrikçi sayılmam :)
 
dostum sensörün anahtar çokışını kontaktör rölesine bağla kontaktörü kumanda etsin kontaktörün kontağına sigortadan faz bağla kontak çıkışını projektöre bağla.500 w bir projektör için siemens 3 tf 40 kontaktör yeterli olur kolay gelsin kontaktöre nötr bağlamayı unutma yoksa çalışmaz
 
Sensörün çıkışına kontaktör bağlamaya gerek yok. Sensör çıkışı 6 ampere kadar çıkış verir. 500 w. lambayı direk yakabilirsiniz.
 
Sayın bmt nin yukarıda belirtmiş olduğu anlatım size uygundur. Bende bu anlatımı sizin için bir çizime döktüm. Sayın bmt nın (anahtar cıkısını kontaktör rölesine bağla) demesındekı kasıt aslında aslında sensör de bulunan ve anahtarlama görevi yapan rölenin kontaktör bobinini harakete geçirmesi anlamına gelmektedir.Ben çizimde kontaktör bobınını A1 ve A2 olarak belırttım.Ayrıca sayın SEF ınde dedığı gıbı eger sensorunuz ün anahtarlama akım dayanımı 6 amper ise böyle bir kontaktörlü sisteme gerek yoktur.

T1 ve T2 ilede kontaktörün üzerınde bulunan güç kontaklarını belırttım. Bu güç kontakları aslında trifaze yükle için üç adet üretilirler ama sizin yukunuz monafaze bır yuk olduğu için tek bır kontağı devredekı gıbı kullanmanız sızın için yeterlı olacaktır.Konum olarak ıse sayın SEF ın onerısını bence dıkkatle okuyunuz anlıcagınıza emınım. en ıyı fıkrı konum olarak sıze o vermıs.Eğer konumuda okudugunuz takdırde anlamazsanız sıze bır cızımle bunuda anlatmaya calısırım .Umarım yardımcı olabılmışlımdır. Kolay gelsın........
 
arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim deneyeceğim inşallah yapabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,858
Kullanıcılar
449,993
Son üye
sedat2727

Yeni konular

Geri
Üst