Hareket Sensörü İle Florasan Nasıl Yakabilirim?

elktronik balastta lamba anahtarı kapadığımızda hemen yanar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu işler için kulanılacak elektronik balastların,SICAK ATEŞLEMELİ tip olması gereklidir.
 
fahri yetiş ' Alıntı:
Bu işler için kulanılacak elektronik balastların,SICAK ATEŞLMELİ tip olması gereklidir.

Merhaba arkadaşlarım,
Sayın Fahri Yetiş arkadaşımızın dediği gibi de Elektronik tipte olan balastların ısı ateşlemeli tip özelliğinde olması balast ömürü içinde çok önemlidir. Daha da verimli ve de sağlıklı çalışacağı düşünülecek olursa bu balastların tip ve modelleri ile ilgili olarak iyi araştırma ve de tercih yapılması gereklidir...

Hoşçakalın...
 
tabikide eger hareket sensörünün zamanını uzun tutarsan çalışır şayet lambanın ve starterin ömrü çok kısa oluyor çalışmış oldugum firmada bu şekilde bizde monte ediyoruz şayet dediğim gibi starter ve balansların ömürleri yarı yarıya inmekte kolay gelsin
 
arkadaşlar yanlız o devre pek sağlıklı olmaz çünki frolasan lambaların önrünü azaltan şeylerden bir taneside açıp kapatmaktır. bu8 devrede de harakete bağlı olarak lamba yanıp yanıp sönecektir dolayısı ile lambanin ömrü çok çabuk biter ve sık sık lamba deyiştirirsiniz yaniş?
nhşybn
 
hiç deneme sağlıklı olmuyor enerjı tasarruflu veya floresan lambalarda ekonomık değıl balans elektronik yapılsa anında ateşleme olsa olurmu bılemem benımkı bır fıkır
 
Benim çalıştığım sitenin altı tamamen kapalı otopark. Araç yolunda ve dairelerin otoparkında yaklaşık 250 adet fluoresant lamba var ve hepsi hareket sönsörü ile yanıyor. Sensör kontaktöre kumanda ediyor ve kontaktör çıkışları lambalara bağlı. Biz siteyi teslim aldığımızda bobinli balastlar vardı, geç yanıyordu.
Daha sonra sıcak ateşlemeli elektronik balastla değiştirdik, şimdi hemen yanıyor ve de çok fazla ampül değiştirmiyoruz.
 
KaSıMYıLMaZ ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,
Sorun sensörlerin hassasiyeti ile ilgili olabiliyor kimi zaman. 360 derece de hareketi algılayan
srp360.jpg

*3,6 metre yüksekliğe monte edildiğinde 12 metre çapında 360 derece koruma alanı olan,
*Darbeye karşı güçlendirilmiş lensi bulunan,
*4 elementli menzil ayarlayıcı algılayıcı özellikte bulunan,
*Floresan ışıklara karşı yüksek bağışıklık hassasiyete sahip,
*RFI & EMI arabirim özelliklerinde olan hareket sensörleri ve ayrıca elektronik balast bağlı flouresant lambalar bu sistemi çok daha kullanışlı kılmakta. Sevgi ve saygılarımla kolay gelsin!
rfi filtresi siemens te bile yok sanırım, emi filtresini ise aslen iki bobin ikide jelatin kondansatörle sağlayabilecekleri iken , ben hiçbir sensör sisteminde görmedim, ikisinide.
 
rfi filtresi siemens te bile yok sanırım, emi filtresini ise aslen iki bobin ikide jelatin kondansatörle sağlayabilecekleri iken , ben hiçbir sensör sisteminde görmedim, ikisinide.


Merhaba arkadaşım...
Sen incelediğin model örneklerini biraz açıklarmısın rica etsem...
 
Kaliteli bir elektronik balastla sensöre istediğiniz kadar florasan lamba bağlayabilirsiniz. Piyasada kalitelisini bulmak çok zor değil ancak çin malı balastların da tetikleme kondansatörleri (genelde 220pf yada 470pf oluyor) 1000v yada 2000 voltluk değerleriyle değiştirilebilirse senelerce bozulmadan kullanılabilir. (boyutuna dikkat edin balast muhafazasını kapatamayabilirsiniz.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst