Hangi Trafo Sizce?

zanax

Üye
Katılım
26 Haz 2011
Mesajlar
156
Puanları
1
Yaş
44
S.A Arkadaşlar ;
yapmış olduğum anfide kullanmak için 100 wat 24 volt çıkışlı trafo almak istiyorum ama kullanılabilirlik açısından acaba hangi trafu veya kimden almalıyım yardımcı olursanız seviniirm.. ??
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Anfi besleme trafoları anfi gücünün % 25 fazlası olarak kullanılır.Sizin 120 veya 150 Watt bir trafo kullanmanızı öneririm.Diğer bir önerim de trafoyu sardırmanız olacaktır.Saracak kişiye anfi için olduğunu,çalışma zamanının süresini ve en önemli olarak kullanılacak emaye bobin telinin (H) sınıfı olmasını ister ve trafoyu sardırırsanız ilerde başınız ağrımayacaktır.Kolay gelsin.
 
cevabını için tşk ederim hocam fakat sardırma işlemi daha pahalıya gelmez mi ???
 
bobinajcıya sardırcan
 
A.S.

Trafo güçleri Watt olarak değil VA olarak verilir. Küçük güçlü devrelerde güç faktörü kabaca %80-85 mertebesinde alınır. Verim de yaklaşık %90 seviyesinde alınırsa trafonun gücünü, devre gücünden %25 kadar seçmekte yarar vardır. Bunun dışında vu-metre, ekstra ekipmanlar, preanfiler, ekolayzerler, fanlar vs de koyabilme ihtimaline karşı gücü artırmak gerekebilir. Toplam gücü karşılayan standart üretim bir trafo alırsanız ucuza gelir.

Bobin telini H sınıfı yapmaya ne gerek var? Trafonun sıcaklığında 125°C yükselme demek, sizin kutunuzun içinde 160-170° mertebesinde ortam demek. Öyle bir şey olmayacağına göre gereksiz masraf.
 
haklısın mesut hocam ayrıca dvereyi sopğutma için birde fan koyacam devreye..
 
yeğenim öle uzun uzadıya araman gerekmez sardırmanda gerekmez bu tür trafo satan yere git ve 120-150 watt(her ne kadar VA yazsada va wata dönüştürürsün) 220/2X12 volt bir trafo al çıkışına köprü diot tak.ayrıca çıkışına 4700 yada 6800 mF kondansatör tak.sorunun çözüldü gitti.kolay gelsin.
not:direkt 24 v.çıkışı bulamzsan o zaman 2X12 v=24 v.olur.köprü diotu 24 volta bagla.ortadaki ucu izole et.bir yere değmesin
 
eğer trafo ısınırsa 12 dc fan takabilirsin.pc nin power supply ünitesindeki fanı kulanman yeterli.bunuda köprü diotun artısından eksiyide ortada boş bıraktığın (trafonun) uçtan alabilirsin.sonuçta 12 volt ile çalışacak fan
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst