Hangi pili (18650) bu sisteme eklememi tavsiye edersiniz?

denizbay1

Üye
Xiaomi robot süpürgemin (Mi Robot Vacuum Mop 2) şarj olmama sorunu üzerine bugün içindeki bataryasını çıkarıp kutusundan dikkatlice ayırdıktan sonra 4 adet pili multimetre ile test ettiğimde 3 tanesinin 4.05, 1 tanesinin ise 0.5 değerini verdiğini gördüm. Bu yüzden önce bu pili değiştirmeye karar verdim (BMS devresinin sağlam olduğunu umarak...) Ayrıca şarj dock ünitesini de kontrol ettim ve verdiği akımlar normal: boşta 4, şarj sırasında 19-20.

Buradaki uzman arkadaşlardan pil için tavsiye rica ediyorum, bunlardan hangisi bu sisteme daha uygun olur?

Orijinal Batarya Etiketi:
54545.webp

1- Sony Murata VTC5 3.7V 2600mAh 18650

Voltaj3.7V
Sürekli Deşaj Akımı20 A
Anlık Deşarj Akımı30 A

2- Orion 18650 3.7V 2600mAh

Voltaj: 3.7V
Anlık Deşarj Akımı: 5C - 13 A
Sürekli Deşarj Akımı: 3C - 7.8 A

Bu arada, evde puntalama makinem olmadığı için bu 18650 pil kutusundan 4 adet alıp, aralara da uygun kalınlıkta kablolarla devreye lehim yapacağım (artı ve eksi kutuplarından aşağıya doğru kendi bağlantı pinleri uzanıyor, lehimde işimi kolaylaştıracak). Bu yöntemi tavsiye eder misiniz?
787887.webp797979.webp

Olması gereken üzerindeki pil ile aynı marka ve kapasite olması uygun.

Marka olmasa bile diğer pillerin kapasitesi ne ise aynı kapasite de pil kullanın.

Pillerin görseli varmı kaç amperlik pil kullanılmış?

Merhaba, pillerin tamamını değiştirmeniz daha sağlıklı olur. Pilpaketi.com gibi bazı yerlerde puntalama isinide yapıp gönderiyorlar. Pil kapasitesi 2600-2800-3000 mah fark etmez. Aslında ne kadar büyük olsa kullanım deşarj süresi uzar. Marka aspilsan, powerextra, hda, Orion, LG, Samsung gibi bilinen markalardan olmalıdır. Bu sektörde çok sahtekarlık var dikkat

Son düzenleme:
Olması gereken üzerindeki pil ile aynı marka ve kapasite olması uygun.

Marka olmasa bile diğer pillerin kapasitesi ne ise aynı kapasite de pil kullanın.

Pillerin görseli varmı kaç amperlik pil kullanılmış?
Piller OEM, markasız... Muhtemelen cihaz için özel seri ürettirmişler: (Pardon, markası "BAK" imiş)
orijinal pil.webp

Batarya Kutusu üzerinde yazanlar bunlar, 2.6Ah yazıyor, sanırım bu 2600mAh'a tekabul ediyor:
54545.webp

Son düzenleme:
Aspilsan çok gündemde çok da memnun kalınıyor kendim hiç kullanmadım, 4 adet pili takım değiştirmelisiniz

Merhaba, pillerin tamamını değiştirmeniz daha sağlıklı olur. Pilpaketi.com gibi bazı yerlerde puntalama isinide yapıp gönderiyorlar.
Diğer 3 pil sağlıklı görünüyor ama içime kurt düşürdünüz, ayrıca bu üçünü yük altında da test edeyim en iyisi... Puntalama yapsalar da 4 açık ucu BMS devresine punta yapamayacağım bu sefer, yani pek bir fark olmayacak.

Merhaba, piller punta ile paketlendikten sonra bms lehim işi kolay. Diğer sağlam sandığınız pillerin hangisi ne zaman yolda kalacak belli olmaz. O nedenle hepsi değişmelidir

Forum istatistikleri

Konular
131,029
Kullanıcılar
454,705
Son üye
demirprofil

Yeni konular

Geri