Hangi güç kaynagı seçilmeli

scm

Üye
Katılım
16 Mar 2019
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
41
17v 7A bir ürünü beslemek için elimdeki mevcut 12v 7a bir aküye 3v 1a adaptörü seri baglayıp beslesem sorun çözülürmü yada adaptör bir süre sonra yanarmı?
Şarjlı 12v matkabın çalışmasını elektrikle çalışır şekle dönüştüren youtube videolarında 12v ve 15-23 a bir güç kaynagının zorunlu ihtiyat duyulacagı, şayet bu kaynak 2-3 a olıursa tetige basıldıgında devrin gittikçe düşecegi hatta duracagı ve tekrar tetiklemek zorunda kalınacagı anlatılmakta. Burada sormak iatedigimse aletin oriijinal halinde 12v 1,2 a lion pille ile saglıklı şekilde çalışırken, neden ceryanla çalışmada 2-3 a yetmiyorda 10-25a e teknik yönden ihtiyaç duyuluyor? mümkünse arkadaşlar açıklarmı
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1698220599692.png
 
espirili ama çok güzel bir açıklama yöntemi olmuş. olayı anladım. Diger sorumada bir açıklama gelse memnun olurum.
 
espirili ama çok güzel bir açıklama yöntemi olmuş. olayı anladım. Diger sorumada bir açıklama gelse memnun olurum.
7 şeritli yoldan 1 şeritli yola geçerseniz o yoldan yan yana ancak tek araç geçebilir. İlk mesajda anlatmak istediğim budur.
Lion pillerde şarj ve deşarj için C değerleri vardır. Örneğin sizin 1,2 Ah lion pilinizin deşarj akımı 4C ise bu pil 4*1,2A =4,8A ile deşarj olabilir demektir. Şarjlı matkap ilk kalkış anında yüksek akım çekmeye çalışır. Eğer piliniz matkabın anlık olarak çektiği akımı karşılamayamazsa matkap bayılır, bu durum pilede zarar verebilir.
Sizin 3V 1A adaptörünüz 1A den fazla akım geçişine izin vermez. Dolayısıyla akü hernekadar matkabın çektiği akımı karşılamaya yetsede peşine bağlı olduğu adaptör çekilen akımı karşılayamayacağı için matkap yine bayılır, belkide hiç çalışmaz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Geri
Üst