Hızlı Sembol Kütüphanesi

capasitor

Üye
Katılım
30 Haz 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Arkadaşlar Kendi Yaptığım Hızlı Sembol Kütüphanemi Sizlerle Paylaşmak İstiyorum. Bana Kolaylık Sağlıyor. Umarım Sizinde İşinize Yarar. Kurulumlarda Şifre Var. Şifreler Linklerin Yanında, İyi Çalışmalar.

Symbol Desktop 2006 Passw : TM-RV2000404-VR2006-PCOD6754523

Symbol Desktop 2008 Passw : TM-RV2555404-VR2008-PCOD6754523

İç Tesisat Sembolleri Passw : TM2003-ELK-ITES-9092VR10-9567

O.G. Sembolleri : Passw : TM2003-ELK-OGSEM-3476VR125643



:KULLANIMI:


Symbol Desktop 2006 kurulumu bitince bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sonra AutoCAD 2006' yı açın. Resimdede görüldüğü gibi Tools>Load Application dialog kutusunu açın. Contents düğmesine basın ve Startup Suite'i açın; Add düğmesi ile C:\Program Files\Telmak Engineering\Symbol Desktop 2006\Support\ dizini altındaki accont16.arx ve SymbolExp.lsp dosyaların ekleyip değişikleri kaydedin ve AutoCAD ekranına geri dönün.

Komut satırına symexplorer yazın ve enter tuşuna basın.


Resimde görüldüğü gibi Sembol Gösterimcisi ekranınıza gelecektir. Artık AutoCAD her başladığında sembol gösterimcisi ekrana otomatik olarak gelecektir. Ama Sembol Gösterimcisinin üzerinde sadece örnek bir sembol olacaktır.


Yukarıdaki linklerden yüklediğiniz sembol dosyasını bilgisayarınıza kurun. ve sembol gösterimcisinin üzerindeki Aç (Open) tuşuna basın. ve C:\MySymbols\Elektrik\Building\Ic-Tesisat.sxml sembol iz dosyasını seçin.


Resimde görüldüğü gibi sembol gösterimcisine semboller yüklenecektir. mouse ile sembol listesinde bir sembol tanımına geldiğinizde o sembole ait görüntü aşağıdaki sembol izleme kutucuğunda belirir. Çizime bu sembolü çağırmak için tek yapmanız gereken üzerine basmaktır.


Play ikonlu Yeni Sembol Oluştur tuşuna basarak model sekmenizdeki herhangi bir çizimi sembol listenize normal bir blok oluşturur gibi ekleyebilirsiniz. Bknz. Resim 6.

Bilgisayar ikonlu Ayarlar tuşu ile sembol gösterimcisi ayarlar penceresini açarak sembol gösterimcisi görünüm ayarlarını ve sembol çağırma değişkenlerini ayarlayabilirsiniz. Sembol çağırma değişkenlerinde öntanımlı scale ve rotate değerleri atayabilirsiniz. Bknz. Resim 7.


Dişli ikonlu Program Çalıştır düğmesine basarak sembol gösterincisine ait programları çalıştırabilirsiniz. Bu programlar aşağıda belirtilmiştir.


Dwg Thumbnail Viewer bu progr***** dwg dosyalarınızı thumbnail formunda sayfalar halinde görmenizi sağlar. dosyanın üzerine çift tıklama yapıldığında zoom viewer açılır.


SXML Edit Programcığı Sembol Gösterimcisi için iz dosyası (kütüphane) hazırlamanıza yarar. Bu programcığı kullanarak kendi sembol kütüphanelerinizi hazırlayabilirsiniz.



Görüş ve önerilerinizi bekliyorum...


Yönetici Notu: Paylaşılan dosyalar, dosya paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
adrese ulaşılamıyor site dizayn değiştirmiş başka adresler varsa rica etsek .
 
Merhabalar,

Yukarida verilmis olan linklerden ilk 2 tanesi calismiyor. Yeniden upload edermisiniz. \

Gorusmek uzere..
 
bu programlar 2009 da çalışıyormu acaba acele cvplarsanız çok sevinirim
 
ayrıca symbol 2008 download edemiyorum tekrar upload ederseniz sevinirim
 
Programın Yayınlanmasına Son Verdim. Artık Dağıtmayacağım.
 
Merhaba,

Yukarida paylasima sunmus oldugunuz programi birkez denemistim. Gercekten cok basarili bulmustum.
Bir sure sonra bilgisayim bozulunca yenisini aldim. Eski bilgisayarimin harddiski bozuldugundan verileri kurtaramadim.
Simdi yeni bigisayarimi kullaniyorum, ne yazik ki sizin yayinlamis oldugunuz program kadar kalitelisini bulamadim internette. Islerimi gercekten cok kolaylastirmisti bu program.
Yayinlamaktan vazgectiginize cok uzuldugumu belirtmek isterim.

Gorusmek uzere..
 
merhaba arkadaşlar kolay gelsin link leri yenilerseniz sevinirim hiçbirisi açılmıyor bende :(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst