gunes enerjisi ile 12V 74 ah aku sarj etmek

oylesine34

Üye
Katılım
15 Ara 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
Arkadaslar merhaba ;
Aracimda 74 ah akuyuveya iki haftada bir kullandigim icin sarjinin bitmesinden korkuyorum ve gunes enerjisi ile sarjinin dolu kalmasini istiyorum nasil yaparim acaba internette bi panel ve charge controller buldum ama is gorur mu ???

Panel
http://www.solarmarketi.com/10W-Solar-Panel-Gunes-Paneli,PR-781.html

Conrtoller

http://www.ebay.com/itm/321247633195?redirect=mobile
 
Son düzenleme:
Paneli direk bağlayabilirsiniz yüksek güçlü değil. Kontrol ünitesi fazlasıyla işinizi görür. 14 voltluk basit regüle yapsanızda işinizi görür.
 
Paneli baglayabilirim + - ayrimi yaparak fakat kaza bela akunun fazla sarj olmasini engellemek istiyorum bunu nasil saglarim oldu ya aku patlamasi vs..vs.. Olabilir.
Ve bu controller in yuk kismina ne baglamaliyim veya bos mu kalmali
 
14 volt 1 amperlik zener diyot bulabilirseniz panele paralel bağlarsanız olur(+ - uçlarına dikkat). Hepsi bu kadar ama başkaları buna uyarak yüksek güçlü panellere de 1 amperlik bağlamasın.
 
Zaten araci ben kendim kullaniyorum proje kendi aracim icin ben yapmak istiyorum ama bu konuda hic bi bilgim yok sifirim baska bi yerde okiduguma gore gunes panelini direk akuye baglamak aku omrunu %40-50 azaltiyormus fakat araya controller konuldugunda sikinti olmayabiliyormus
 
Yüksek güçlü paneli düşük kapasiteli akü ile kullanırsanız akü ömrünü düşürme sorunları olur. Sizin panelinizin akımı maksimum 570 miliamper. 74 Ah akü boş ise güneş 24 saat tam tepede olsa 8 günde dolar. Geceleri ve diğer kayıpları düşerseniz dolması 3 hafta sürer. Rahat olun panel kapasitesi zarar verici değil (sizin akünüze). Kontrolcü kullanırsanız soru işaretiniz kalmaz.
 
NTE5256A işinizi görür yoksa muadilini de kullanabilirsiniz. En basit kontrolcü:).
 
Tesekkur ederim arkadaslae ellerinize emeginize saglij en kisa zamanda malzemeleri temin edip projeyi hayata gecirecegim
 
Sonuçları paylaşırsanız diğer yapacak olanlara da faydalı olur. Bu arada akünüz yeni, dolu ve başka harcaması yok ise aracınızı çalıştırmakta sorun çıkarmaz. Gereksiz masraf yapıyor da olabilirsiniz. Benim aracım bir ay sonra bile çalıştırmaya sorun çıkarmamıştı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,281
Mesajlar
916,411
Kullanıcılar
450,110
Son üye
cmsrii

Yeni konular

Geri
Üst