GSD Kullanmadan Hardware Konfigurasyonu Yapmak Mümkün mü?

maviizi

Üye
Katılım
14 Nis 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,

S7-300 hardware konfigurasyonunda gsd tanımlamadan herhangi bir cihazı profibus veya profinet üzerinden yazılımsal olarak tanımlamak mümkün müdür?


Mesela altyapıyı programsal olarak PLC programında hazırladık diyelim. Sisteme yeni bir cihaz ekleneceği zaman , hiç hardware konfigurasyonunda gsd ile falan uğraşmayacağız. Harici bir panelde , cihazın tipini , node veya ip adresini , gerekirse parametrelerini girebileceğiz ve cihaz PLC'ye harici olarak tanıtılmış olacak. Sonra da data alış-verişini gerçekleştirebileceğiz.

Bu şekilde cihazın node/ip adresini tanıtabilecek ve veri alış-verişini gerçekleştirebilecek özel bloklar var mı Simatic Manager'da veya herhangi bir yolu var mı bunları yapabilmenin ?


Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum ...
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Tam olarak söylediğinizi weintek HMI ile yaptım, sadece PLC (ip) adresini bilmeniz yeterli.
 
Simatic manager üzerinde profibus hattına aygıt asmak ne kadar basit olsada profibus aslında biraz karışıktır. Mesela eklemek istediğiniz aygıtın adresi haberleşme hızı, bu aygıt okuma mı yapacak yazma mı yapacak, okur ve yazarken veri boyları neler. İşte bunların hepsi GSD mevcut. Windows ta notepad uygulamasını açın ve üzerine herhangi bir gsd dosyasını taşıyıp bırakın ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız, hatta nasıl haberleştiğiniz cihaz için kendi gsd dosyanızı oluşturmanız dahi mümkün.
 
cihaz akıllı cihaz ve içinde driver barındırıyor ise mümkün hmi ler opc ler gibi veya bir dll
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst