gerilim okuyan ve 0-5V aralığında çıkış veren entegre var mı???

mrtgzt_26

Üye
Katılım
9 Ağu 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar pic ile gerilim okumam lazım bunun için pic'e bağlayabileceğim bi entegre lazım bununla ilgili bilginiz varsa lütfen yardım edin!
 
Selam,

Hocam detay verirsen yardımcı olabiliriz. ADC'li entegreler var 16F877 gibi. Bunların analog girişlerine voltaj uyguladığınızda dijital bilgi okuyabilirsiniz. Uygulamayı detaylı anlatın ona göre yol gösterelim.

Analyzer
 
Selamlar


1_Kaç bit adc gerekiyor?
2_Gerilimi pic'le seri mi paralel mi okuyacaksınız?
 
www.datasheetcatalog.com dan ADC serisi entegrelere bakın.

Yada Analog-Digital Converter olarak araştırın.
 
burda pic 16f877 nin dahili adc si hakkında bilgi var
877'ye okumak istediğin gerilimi bir direnç yardımıyla girerek 10bit çözünürlükte sayısal değerler elde edebilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • BASIC-DERS5.doc.rar
    66.2 KB · Görüntüleme: 0
pic ile anolog bilgi okuyabilirsin, yalnız çözünürlük düşüktür. 10 bit yani 0-5 V gerilimi 0-1023 olarak okur. eğer uygulaman için yeterli ise harici ADC kullanmana gerek yok. daha fazla çözünürlük istersen o zaman ADC kullanırsın. INTCON, PIR1, PIE1 ,ADRESH, ADRESL, ADCON0, ADCON1, TRISA, PORTA incelemen gereken registerler (16f877 için).
 
arkadaşlar sizden bir yardım istiyorum umarım beni anlayan birileri çıkar olay şu ki;
ben bir tez aldım özet ile burada bulunmamım sebebi bir tane rf vericiden gelen 10 bitlik bi sinyali dac ile bir analog sinyale onuda bir motoru kullanmak istiyorum burada merak ettiğim seyy şurda ben rf alıcıdan 0-5 volt aralığında bir değer alacağım ama bunu pic e sokmamam ile bana kaç volt aralığında bir değer kalacak çalıştırmmam gereken devre ise 0-10 volt arasında bu dönüşümü nasıl yapabilirim yardmcı olur musunuz?
veya şöyle sorayım sadece 16f877 ile analaog cıkısın ucunda ben hangı deger aralıgını gorurum kı buna gore devre tasarlayım ben
 
Arkadaşım sana 0-10 volt'u 0-5 volta çevirecek devremi lazım eğer öyleyse devre kurulumunda sana yardımcı olurum. Kolay gelsin.
 
murat mert arkadasım sole yazayım ben pic çıkışından 0-5v aralıgında bı analog deger alacam fakat bu benım ısımı gormuyor benim 0-10v aralıgında calısmam gerekecek bu donusumu nasıl yaparım pic kısmını cozdum saolasınız
 
murat mert arkadasım sole yazayım ben pic çıkışından 0-5v aralıgında bı analog deger alacam fakat bu benım ısımı gormuyor benim 0-10v aralıgında calısmam gerekecek bu donusumu nasıl yaparım pic kısmını cozdum saolasınız

Arkadaşım istediğin devreyi ayrı bir başlıkta foruma sundum kolay gelsin. :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,277
Mesajlar
916,391
Kullanıcılar
450,103
Son üye
MUGEN SARS

Yeni konular

Geri
Üst