Oransal valf Sürme

gibir

Üye
Katılım
18 Kas 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar elimde Hpv41 model tam oransal 4 bloklu bir valf var. Bu valfi süren bir adette kart var bu kartın da dünyada muadilleri var Bpe firmasına ait MAV4211 , Faber com firmasına ait STU-PWMi , tecnord firmasına ait EC-PWM-P8-MPC4-H gibi
şimdi konuya gireyim bu kartları sürmek çok basit 0-5v 0-10v 420ma gibi analog girişler ile sürüyorum pic plc veya direk joystick ile ancak kartlar kanal sayısına göre 250€ - 900€ arasında şu sıralar € yükselmesi ile yeni yapacağım makinemde bu valfleri kendim sürmeyi deneyeceğim bu söz konus kartların datasheetlerini inceledim elimdeki valflerin de aynı şekilde inceledim.

hatta elimdeki kartın çıkışlarını ölçtüm kartın valfe gönderdiği gerilim 24v sistemde

24v sabit 280-450ma akım değişiyor valfin datasheetindede aynı değerlerden bahsediyor valfin spulu 280 ma da açılmaya başlıyor 450mada tam açık hale geliyor.


bu kartlar genel amaçlı yapıldığı için 8-30v çalışma gerilimi 100ma 2000ma pwm çıkış
giriş içindeki microişlemci ile seçilebiliyor bide 50-750mhz gibi frenkas aralığında çalıştıkları yazıyor.

söz konusu kartların dahili işlemcisi var amacı başlangıç gerilim, akımı giriş seçeneklerini seçmek, frenkans ayarı yapmak için rampalama yapmak vs gibi işlemler için konulmuş.

Bu kartların pahalı olması sanırsam genel amaçlı yapılmış olması programlanabilir olması ve trdeki satıcıların fazla kar etmesi diye düşünüyorum.


Şimdi sizden istediğim yardım ile yapacağım devre bir çok kişiyi kurtaracaktır. hemde paramız ülkemizde kalacaktır diye düşünerek:

sanmayın hiç araştırma yapmadan direk buraya yazdığımı arduino ve rasperpi ile hazırladığım sürücü, emniyet ve kontrol denetim sistemimin tüm kod ve devrelerini bunun ile birleştirip yaklaşık 5000€-10000€ değerindeki iş makinesi yönetim sistemimi burda yayınlayacağım.


yapmaya çalıştığım
0-5v Giriş ile aşşağıda bilgileri bulunan oransal valf bobini sürecek bir adet devre rampalama vs gibi ihtiyatlaçrı 32bit işlemcili rasperpi ve arduinodan halletim ihtiyacım olan sadece 0-5v girişi 12v 560ma -1020ma veya 24v 280ma - 520 ma çıkış sağlamak.

şimdiden teşekkürler.

data.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
biraz fazla uğramışsın gibi ama hiç bir emek boşa gitmez. Belki arduino filan uğraşmadan önce buraya yazsaydın daha az uğraşabilirdin. Bu dediklerin hemen hemen her plc ile yapılabilir yani 0-5 voltu rampa lı pwm ile sürebilirsin. Tam senaryoyu anlatırsan plc ile yardımcı olabilirim.
 
Cem kardeş konuyu anlatamadım herhalde o rampalama işinin piri oldum artık plc Pic atmel ile hatta en son playatation 3 kumandası ile sürdüm valfleri ama arada herzaman valf için bir sürücü kart vardı ben bu kartı yapmaya çalışıyorum
 
Sn. gibir,

Ben de benzer bir çalışma yapmaktayım. Yüksek hassasiyetli, yüksek çevrim hızına sahip ve ayarlanabilir voltaj seçeneği çok olan bir DAC ile başlamak gerekir diye planlıyorum. (Linear Technology - Parametric Search for Voltage Output DACs)

Örneklerini gördüğüm bir entegre var, LTC2704-16 - Quad 16-Bit Voltage Output SoftSpan DAC with Readback - Linear Technology. Sağlayabildikleri akım +-5 mA civarlarında. Ardından da ayn şekilde hızlı, hassas ve stabil akım yükselteci kullanılmalı. (En son bu kısımda kaldım.)

Son olarak da yine hızlı, hassas ve bir dijital pot. http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/CAT5270-D.PDF ürünü denenebilir. Ama birkaç tane daha var.

2-3 aydır ilgilenemiyorum, ama fırsat bulduğum anda devam edip o işi çözmek istiyorum. 500 € 'lara satılan kartlara para vermek can sıkıcı olmaya başladı.

Umarım size faydası olur da devam edersiniz.

İyi çalışmalar,
 
bahsettiginiz oransal valf ve uzaktan kontrol devresi beton pompalarinda kullaniliyor. calistigim firma bir hafta once 2.el bir beton pompasi satin aldi ve elektrik tesisatini komple yeniledi. uzaktan kumanda ve kabin icindeki alicisi zaten mevcuttu, servis yanlizca icinde bir cok role olan bir pano takti ve o panoyu alici ile birbirine bagladi. bu isin firmaya maliyeti 6.000₺


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
bu sistemin cok acemi bir arduino tutkunu olarak bende yapilabilecegini hatta cokta ucuza mal olabilecegini biliyorum.
gibir hocam projenizde size yardimci olmayi cok isterdim ama maalesef halen led yakip sondurme asamasindayim :)
programlamada iyiyim o konuda yardimci olayim diycem yanimda donanim olmadan programi deneyemeyiz oda olmaz :) ben manevi olarak arkandayim hocam.
insallah basarirsin.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
öncelikle Yorumlarınız İçin teşekkür ederim
evet etuzuner hocam bende aynı şekilde dijital potlarla sürülebileceğini düşünüyordum ama stabil çalışağından pek emin olamadım ve akım 0-1 dolaylarında olacağından çok küçük dijital pot lazım ( max 24 ohm) gibi böyle bir malzemeyide Türkiye'de temin etmek zor.
hala bir çözüm bulamadım önerilerinizi bekliyorum
 
Sn. gibir,

Örnekler istenip denenebilir düşüncesindeyim. Alternatif olarak ürünlerden birkaç tane kombinasyon denenebilir, çözünürlüğü arttırmak için. Benzer uygulamalar görmüştüm.

Analog Device İstanbul'dan bir firma üzerinden sample gönderdiği için sample talebinizde size kargo ücretini yansıtıyorlar ve asıl istediğim entegreyi de göndermemişlerdi, sample alabileceğim yazdığı ve onaylandığı halde. Texas Instruments ve Linear Technology firmaları şimdiye kadar sample olarak istediğim bütün entegreleri talep ettiğim adetlerde gönderdiler. Maxim'den bir kere bir adet sample talep etmiştim, o da sorunsuz gelmişti. Birkaç çeşit veya adetli olunca ne olur onu bilemiyorum.

Vaktiniz varsa bence deneyin derim. Bir süre sonra ben de bu çalışmaya devam edeceğim, bilgi paylaşımında bulunuruz.
 
Evet Hocam Öncedende inceledim Fullteki

20140308_124055.jpg20140308_124103.jpg

Bir kaç Farklı Mosfet ile yaptım Denemelerimi ama 24 volt üzerinden sadece
15-17 (AC)volt aralığında valf tepki veriyor buda mosfetin 0.5 gibi bir volt aralığında sürmemi gerektirir bu çok küçük bir değer bunu opampla genişleteceğim anladım fakat tam olarak bu konuda bilgim yok opampla sürüp süremeyeceğim konusunda veya başka bir alternatifi olan yardımcı olursa sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst