Oransal valf Sürme

Oransal ya da servo valfi verimli olarak sürmek meşakkatli iştir. Öncelikle oransal valfin bobin ve spool karakteristiklerini iyi bilmek gerekir. Genel olarak bir çok servo ya da oransal valf PWM devreleri ile sürülür. Ortalama frekans valfin özelliklerine göre değişmekle beraber genel olarak 10 khz civarındadır. Eğer valf spool feedback veriyorsa diğer anlamda LVDT (Linear Variable Differantial transformer) ile sürülüyorsa iş biraz daha komplike. LVDT valfin spool pozisyonunu karta göndererek PID yapıp spool'un istenilen pozisyonda olmasını tam olarak sağlıyor. Bu da kontrol hassasiyetinin maksimum olmasını sağlıyor. (Yüke veya debiye göre valf pozisyonunun değişmemesi vs.) ideal bir kontrol kartında PWM ve LVDT driver olması gerekmekle birlikte sağlam bir PID algoritması oturtulması gerekir.
 
Kesinlikle katılıyorum. Ben Moog'un servo valflerini kullanıyorum ama daha çok dahili elektroniği olan valfleri (D680 Serisi) tercih ediyorum, sizin de bahsettiğiniz geri besleme kısmından dolayı.

Şu an elimde olan iki adet projede kullandığım gibi, bazen de Moog 761 serisi servo valfleri kullanmak durumunda kalıyorum. En son 6 adet servo valfi sürmek için Delta marka 3 adet sürücü kullandım.(VC2124 Voltage to Current Converter) Bunların çok komplike bir elektroniği olmadığı için bunlar yapılabilir diye düşünüyorum. Ama dediğinize katılıyorum, deplasman geri beslemeli valf sürmek üzerinde ciddi uğraş gerektiren bir konu.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,975
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst