Gecikmeli kapanan kontak yapımı

Arkadaşlar merhaba buzdolapları için 220 voltla çalışan kontaktör var elimde enerjiyi verince tak kontağı çekiyor. ben budolabı motorlarını çalıştırmak için eski akımla çalışan roleler gibi 1.yada 2 saniye gibi devreden geç ayrılacak kontak istiyorum yani enerjiyi verince kontağı çekmesi 1 saniye 2 saniye geciksin istiyorum ilk başta enerjiyi verince yardımcı sargıya devrede palet çekilince devreden 2 saniye sonra kontak açılırsa motor çalışır şoklanmış gibi olur bazı dolap motorları kendi roleysi çalışamıyor böyle yapınca çalısıyor örnek elimde eski merdaneli çamaşır makinesi rolesi var kontagı çekince ısıtıcı devereye giriyor diğeri devreden çıkıyor umarım anlatbilmişimdir

Gecikmeli kapatma veya delay off şeklinde aratma yapın forum içi sonuç vermezse Google üzerinden tekrar arama yapın ustam. Genel olarak 555 entegresi kullanılır ama başka entegrelerle veya el altında bulunan tost makinesi varsa (yeni nesil son modellere yakın) onların çin işi elektronik kart zamanlayisini da kullanabilirsiniz

eğer anlattıklarınızı yanlış anlamdıysam sizin dediğiniz gibi çalışmanın bazı mahsurları var nedir
eski rölelerde yardımcı sargı, motor yol aldığında motor akımı normale düştüğünde devreden çıkar yani o röleler ekovat akımına göre seçilirdi örneğin 1/6 ekovatlar için 1,21 mi 1,41 mi öyle bir değeri vardı çok oldu neyse sizin istediğinizde ana sargı ve yardımcı sargı aynı anda devreye girsin 1-2 sn sonra yardımcı sargı devre dışı kalsın bunu gözlem altında kontrol ederek risk altında yapıyorsun iyi güzelde bu motor sıkıştı veya bi sebeble geç yol almaya başladı istediğiniz sürede yol almazsa motor kilitlenecek ve de yanacaktır. nasıl bir çözüm düşünceniz var bu konuda merak ettim sonuçları paylaşırsanız takip edebilirim iyi çalışmalar

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri