Gece görüşlü kameraya ek IR aydınlatma ?

korkmaz_design

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
2,526
Puanları
419
gece görüşlü bir kameranın kendi ır ledleri ile görüş mesafesi 20mt ise biz 20.mt ek ır aydınlatma bağlasak görüş mesafesi artarmı yoksa yine 20mt kalırmı
 
Sn.korkmaz_design,IR ledli spotlar kullanarak istediğimiz kadar mesafeyi aydınlatabiliriz.Kameramızın görüş açısına giren her yeri yeteri kadar IR spot ile aydınlatıp istediğimiz sonucu elde edbiliriz.Ir spotlar ile aydınlatma yaptığımızda Black light özellikli tüm kameraları gece görüşlü hale getirmiş oluruz.Gece görüşlü kameralar yani lensinin çevresinde IR led bulunan kameralar amatör pazara yönelik bir kandırmacadır.Led sayısına göre belirtilen görüş mesafelerinin de aslı fesli yoktur.Ben kesinlik ile bu tür kameraları tavsiye etmiyorum.Gece sıfır lüks ışıkta görüntü lazım ise IR spot kullanmak çok daha mükemmel sonuçlar veriyor.
 
IR spot bulamadım denemek için bu ır ledlerden kendim yapsam aynı sonucu alabilirmiyim fikriniz nedir ? bir devre önerebilirmisniz ..tabi beyaz ır led bulabilirsem!
 
IR Spot
PCC elektronikte oldukça uygun fiyata IR spot var.90 IR LED spot 60 dolar liste fiyatı.
 

Ekli dosyalar

  • 90 IR LED.JPG
    90 IR LED.JPG
    36.3 KB · Görüntüleme: 35
korkmaz bey benım dusuncem hıc ır ledlerle falan ugrasmayın.Neden dıye sorarsanız en ıyı ledın omru 2 sene ıkı sene sonra led foksuyonunu kaybedıyor.Hem zifiri karanlıkta ledler fazla net gostermıyor kamaranın gorus acısına gore sensorlu projektör takın.
 
mrb
zeki turguttun beyin dedı gıbı sensorlu projektörler daha mantıklı IR ledlerın omurlerı kısa hemde orjınallarını ve kalıtesı bulmak zor, sız bu sorunu 30 TL ıle cozersınız hem ben uyguladım olumlu sonuclar cıkıyor IR 'den daha ıyı bır aydınlatma saglıyor...
iyi gunler dılerım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst