Geçmişe Gidebilir miyiz?

Geçmişe prensipte gidilebiliyor.Şöyle ki.Diyelim ışık hızının 10 katına çıktınız.Yani elinizde bir araç var ve ışık hızının 10 katı hızda.Bu durumda 10Dk geriye gitmek için o araç ile 1dk seyehat etmeniz yeterli.Ancak görelelik kanununa göre ışık hızını geçmek mümkün değil.
 
Egerki geçmişe gitsem ve ben anneannemi annem doğmadan önce öldürsem bu durumda benim dünyaya gelme şansım olamaz. Bu durumda benim geçmişe gidebileceğim ihtimali nasıl olabilir?
 
Egerki geçmişe gitsem ve ben anneannemi annem doğmadan önce öldürsem bu durumda benim dünyaya gelme şansım olamaz. Bu durumda benim geçmişe gidebileceğim ihtimali nasıl olabilir?

Öyle yaparsan kendini başka bir boyuta aktarırsın. Paralel evrenler konusu var; kaderine etki eden farklı olaylar farklı evrenleri doğurur. Sanki tecrübe etmiş gibi konuşuyorum ama var bunlar gençler :)
 
İşte bunun ihtimal dahilinde olması için ışık hızının aşılması lazım...

Egerki geçmişe gitsem ve ben anneannemi annem doğmadan önce öldürsem bu durumda
benim dünyaya gelme şansım olamaz. Bu durumda benim geçmişe gidebileceğim ihtimali nasıl olabilir?
 
Zaman gerçekten var mıdır yoksa bizim bir algımızdan mı ibarettir? Tıpkı otoyolda belli bir süratle giderken yanımızdan akıp geçen yol kenarı görüntüleri gibi, hareket eden biz miyiz yoksa biz duruyoruz da o görüntüler mi akıp gidiyor?

Zaman film kareleri gibi anlardan oluşup arka arkaya sıralanmış görüntüler mi?

Seth Lloyd'un foton deneyi gerçek mi? Saniyenin milyarda biri kadar geri gönderdiği fotonlar eski kendisi ile karşı karşıya gelemiyor. Sonuç:"Geçmişte yaptığınız hiç bir şeyi değiştiremezsiniz.."

Başka bir sonuç: Önümüzdeki her eylem için iki seçim hakkımız var: Yapmak ya da yapmamak... Bunun sonucunda "sonsuz bir gelecek oluştırma olasılığımız var."
... mı acaba? Yoksa bu da bir yanılsama mı? Seçimlerle oluşturduğumuzu sandığımız tek bir gelecek mi bizi bekleyen? :confused:
 
Yauğ arkadaşlar adamlar hayal edip IP55, IP57 sertifikalı akıllı cep yapıyor. (xperia z)... Siz gerçekleşmesi sadece bir mucize olabilecek şeyler hayal ediyorsunuz... Hayal etmeninde bir sınırı var...

Allah' ın işine karışılmaz...

Saygılar...
 
Geçmişe gitme diye bir şey olamaz ancak ışık hızından daha hızlı bir aracınız varsa ve özel bir teleskopunuz varsa geçmişte olan olayları gözlemleyebilirisiniz. Işık hızının 300000 m/sn olduğu düşünülürse bunun imkansız olduğu bir gerçek ama yapılabilirse çok eski zamanlar bile gözlemlenebilir.
 
Işık hızıyla geçmişe veya geleceğe gitmeye pek inanmıyorum çünkü ışık hızı sonuçta zamana bağlı olarak ilerliyor yani zamanın dışında oluşan bir kavram değil tamamiyle zamana bağlı.Bunu daha iyi anlamamız için şöyle diyim.ışık hızı saniyede 300.000 kım kat ediyor.(bildiğim kadarıyla) yani saniyenin 300.000 de biri bu zamanın en kısa birimi olamaz çünkü ben desemki saniyeyi mesela 1.000.000 da bire bölüyorum buna kim itiraz edebilir hatta daha fazla parçalara bölünebilir yani sonsuz parçaya bölebiliriz değilmi.Aynen atom gibi düşünün nekadar bölünebilir tabiki sonsuz parçaya değilmi.Demek oluyorki 'zaman' herzaman :) ışık hızından veya ulaşılabilecek en yüksek hızdanda bir adım önde.Zamandan öteye gidebilmemiz için zaman kavramının olmaması lazım buda yüce yaratıcı olan Rabbul Alemin ce olabilir ve öyledir.(Tamamen benim görüşümdür bilimselliği tartışılabilir.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst