Geçmiş Aboneliklere ait Alacaklarınızı Talep Edin

karadvt

Katılımcı Üye
Katılım
7 Kas 2017
Mesajlar
759
Puanları
56
Merhabalar.

Bir süredir bu forumdayım ve buradaki arkadaslarin çok faydası dokundu. Ben de borcum olup olmadığını kontrol ederken karşılaştığım ve bana faydası dokunan bir şeyi paylaşmak istedim. Bu forumun amacı dışında olabilir belki ama sağlık olsun.

E-devlete girip bunlardan birisini yaparak borcunuzu ve alacağınızı kontrol edebilirsiniz;

- E-devlette arama ekranına “Alacak” yazınca “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu/Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç/Alacak Sorgulama ve Ödeme/iade İşlemleri” sekmesi çıkar. Orada topluca görebilirsiniz.
- Aboneliklerinizin hepsini biliyorsanız tek tek kurum isimleri yazarak da “Abonelik, Borç ve Alacak Sorgulama” ekranlarına bakabilirsiniz.
- Yine arama ekranına “alacak” yazarsınız ve çıkan sekmelere bakarsınız.

Bunlardan birisini yaptıktan sonra alacağınız varsa sayfanın altında bir sekme daha çıkar oradan nasıl iade talep edebileceğinizi görürsünüz.

Ben kontrol ettiğimde Turkcell’den 12.89 TL, Turk Telekom’dan ise 2.70 TL alacağım olduğunu gördüm. Oradan hemen “Alacak İşlemleri”ne tıkladığımda ise nasıl talep edeceğimi gördüm ve talep ettim. Bakalım sonuç 15 gün içerisinde belli olacakmış. Rakamlar düşük ama belki sizlerde yüksek çıkar. Denemekte fayda var. Hem düşük olsa ne çıkar. Bu sizin yasal hakkınız. Onlar kuruşun bile hesabını yaparken siz ne den yapmayasınız.

NOT: Alacağınızı talep edebilmeniz için bir İBAN numarası gerekiyor. Abonelik kimin adınaysa yine İBAN hesabı da onun adına olmalı. En azından Turkcell ve Türk Telekom’da bu şekilde.

Uğraşmak istemeyen de olabilir ama uğraşmak isteyen için bana faydalı olan bir tecrübemi paylaşmak istedim.

Kolay Gelsin.
 
Son düzenleme:
evet iade yapılıyor benimde telekomdan vardı küçük bir miktar on sene oncesiden iade yapıldı..
 
Benim turkcellde alacağım görünüyor fakat alacak işlmeleri diye birbuton çıkmıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst