Gaz Geri Dönüşüm Cihazı

turkomer

Üye
Katılım
6 Nis 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaslar kompresor degişimleri felan derken yılda ortalama 10 tane ye yakın R22 gazını dogaya salıyoruz malesef.
Bu konuda duymus oldugum rahatsızlıktan dolayı kendime bir geri dönüşüm cihazı yapma kararı aldım ve projeye başadım fakat likit gaz elde etmekte zorlandıgımı fark ettim hatta elde edemedik diyebiliriz tüpe sadece yuksek basınclı gaz fazında R22 basabiliyorum 20 bar kadar bastım yine çözüm yok malesef :( once yazılı olarak yazayım birazdan video ve resimlerle renklendireceğim ve bitmiş hali youtube ye koyacagiğim inşallah.
gaz girişinde bir adet 25gr drier + yag separatoru + kompresor denfos 8.5 + ikinci drier denfos 1.28 oz + kılcala giriyor burda 3 farklı kılcal kullandım peş peşe 1mm+0.70mm+0.35mm cıkışında tahmin ediyorum likit gale gelmiştir gaz sonra ısınan gazı sogutmak için kondenserden geciriyorum fanlı 3m2 lik cıkısında tupe baglıyorum sizce hatam nerede olabilir ?

birde bu cihaz baya bir agır oldugu için klimanın yanında baska bir kompresorle ufak tupe basıp sonra temiz bir sekilde dolum yapmak istiyorum ilk dolumda da kılcal veya kondenser kullanmalımıyım yoksa dırek bassabilirmiyim gaz fazında ?


buda videomuz incelemek isteyenler için
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Su an gaz toplamaktayim. Asagidaki resimde goreceginiz sistemle.

Dusundugunuz sistemde eger yanlis anlamadiysam bir hata var. Olmasi gereken sekil soyle olmali.

Gaz toplanacak cihazdan gelen hat once dryer yag tutucu kompresor kondenser kilcal olmali. Daha sonra toplama tupune gitmeli.

Sizin sisteme gore basma hattinda bir dryer ve sonrasinda kilcal var. Bu yanlis gaz isisini atmadan kilcala giriyor ve yogusmadan sistemden geçiyor. Bu tur bir baglanti kompresorunuzu zorlar hatta asiri isinip yanmasina neden olur.

Siralama yukaridaki gibi olmali. Cikista kilcal yerine iki adet kucuk kuresel vana ile kisma yapip gazi kondenserde yogusturabilirsiniz dusuncesindeyim.
Resimler cikmamis buradan ekliyorum.
20170328_123302.jpg
20170328_123252.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tamam onu da deneyeceğim ama aklıma takılan bir konu var. Kılcalı sona koyarsam ortaya yuksek sıcaklık cıkmazmı ? tüpü patlatmayalım :(

Hatam varsa düzeltin lütfen benim bildiğim gaz kılcala girince alçak basınçtan yüksek basınca gectiği için ortamda oluşan ısıyı dışarı atabilirse likit oluyor yoksa sıcak gaz formunda devam ediyor. benim kilcalı kondenserin önüne koymak istemem ısısını atmak istememdi madem boyle olmuyor bu şekildede deniyelim.

Birde şu rothenberg in içini görmedim ama dişindan inceledim adam orda ufacık kondenserle kilolarca gazı sıvılaştırıyor. hiç içini açip gören diagramı hakkında bilgisi olan varmı acaba ?


Saygılar
 
Şöyle resim ekleyerek üzerinde tartışalım bilgi aktarayım. Sizde irdeleyin.

gse_multipart3220.png


Yukarıdaki akış şemasında klasik bir soğutma çevrimini görüyoruz. Buradaki sistem bir gaz toplama ile aynıdır. Burada soğutmadaki ilk amaç basınçlandırılan ve sıcaklığı yükseltilen gazın ısısını alarak yoğuşturmak yani likit faza geçirmektir. Likit faza geçen gazın basıncı düşmektedir.

Kompresörün basınçlandırarak sıcaklığını yükselttiği termodinamik gaz ( R22 mesela ) basma hattından kondensere girmektedir. Buradaki 55 C derece civarındaki gaz fan vasıtası ile atmosferdeki hava ile soğutularak yüksek basınçlı likit fazına geçmektedir. En son genleşme valfine kadar. Valften çıktıktan sonra soğumuş basıncı düşürülmüş likit gaza dönüşmektedir.

Siz kompresörün basınçlandırdığı gazı ısısını atmadan kılcala girerseniz yüksek basınçlı gaz olarak devam eder ve bastığınız kabın tüpün basıncını yükseltmekten başka bişey yapmazsınız. Birde kompresörün tam çıkışında olan kılcak basma hattını bloke edecek buda basma basıncının çok aşırı yükselmesine neden olacaktır. Bu tehlikeli bir durumdur. Normal şartlarda R22 li bir kompresör basma basıncı 20 bar civarında ise bu şekilde 40 - 50 lere çıkabilir bağladığınız boruyu yarıp patlatabilir.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Sizin bağlantı şeklinize göre kompresörün bastığı ile kılcal arasına kondenseri yerleştirmelisiniz.

Rothenbergin içini hiç açmadım ama akış şeması bundan farklı değil.
 
kardeşim selamlar
kompresörden çıkan kızgın buhar yoğuşmadan kılcala girdiği için kılcalın bi fonksiyonu yok hatta kompresöre zararı var tavsiyem kondanserden sonra kılcalı koyman
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst