Gaz basıncı ve ölçüm cihazi

Gürkanizmir

Katılımcı Üye
Katılım
14 Kas 2017
Mesajlar
1,119
Puanları
56
Yaş
34
Konum
İzmir
Klimalarda
R 22
134 yada diğer gazlar icin lp ve hp değerlerini yazabilcek kimse varmı.
Birde
Hangi cihaz yada gaz icin farkli manometre gerekli. Bazi manometre uçları bazi cihaz yada gaz türüne uymuyor diye biliyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Lp ve hp degerleri cihazin secilen evaporasyon ve kondenzasyon sicakliklarina gore degisiklik gosterir.

Degisen baglanti portunu soruyorsunuz sanirim. Poyasada gaz basmak icin ve olcum icin kullandigimiz manometreleeim baglanti capi 1/4" dir. Ancak son yillardaki inverter R410a fazli cihazlarin portu daha kalin. Hortumu degistirerek ayni basinc saatlerini kullanabilirsiniz.
 
Amacim gaz basarken hangi basinca göre basacağımi öğrenmek r 22 icin 4 - 16 mesela bu genel olarak doğru değer mi

Ve ampermetre ile gazi basarken cihaz üzerinde anma akimi yazıyor mesela 5 A ben bu değere göre basicam demi abi. Birde amper metreyi nereye takmam gerek pensesini dis üniteye goren kablolara mi takmaliyim.
 
konfor klimasi icin ,

R22 gaz emis basinci 4 bar basma 16 - 18 bar
R134a gaz emis basinci 2.2 bar basma 12 bar
R410a gaz emis basinci 7.5 bar basma 33 bar


Degerler yaklasik degerlerdir calisma sartlarina gore degisiklik gosterebilir.

Amper ile gaz basma konusu şu sekilde. Cihazin kompresor etiket akimini aliniz. Yine ampermetreyi kompresor enerji hattina takiniz. Gaz verirken akimi olcunuz. Gaz az iken amper dusuk olacaktir. Gaz verdikce akim etiket akimina yaklasacaktir. Teoriye gore amper etiket akimina esitlenince gaz sarj islemi tamamdir.

Sahsi fikrim ampere gore sarj etmeyiniz. Asil sarj islemi gramaja gore olmalidir. Gramaj belli degilse SUPEEHEAT veya SUBCOOL degerine gore sarj etmek gerekir. Basinca yada ampere gore sarj etmek deneyimle olur ilk basta iyi deneyimlemezseniz fazla yada eksik sarja neden olabilirsiniz.

Gaz cesitliligini artırabiliriz.
 
Abi teşekkür ederim.

Peki süper heat değerlerini nasıl ölçüyürsun. Örneğin r 22 icin 50 cantigrat derece. Termometre ile kompresör çıkışında ki isiyi ölçüp kontrol mu sağlıyorsun
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Superheat olcumu ,

Manometre baglantisi alcak basinc tarafina baglayarak saglanir.

Bir adet termometre kompresor emis hattina baglanir.

Gaz basincina karsilik gelen gaz sicakligi manometreden okunur. Bu okunan sicaklik ile emisten okunan sicaklik arasindaki fark 7 - 9 °C oldugunda superheat değeri tamamdir.

Ben bu sekilde sarj işlemini tamamliyorum.
 
Manometre üzerinde r 22 icin yeşil kisim da gösterilen r 22 nin o anki derecesi, bağladığımiz termometre de gösteren sıcaklık ile kiyaslanan değer farki 7 9 derece. Doğru mu abi.
 
Evet.

Termometre sicakligindan manometre sicakligini cikariyoruz.

Gaz eksik iken bu sicaklik yuksek olacaktir ornek 15 °C gibi. Siz gaz verdikce bu sicaklik düşecektir. 7 °C nin altina inmesi kompresore likit gelme riski vardir. Kompresorunuz hasarlanabilir.
 
Evet.

Termometre sicakligindan manometre sicakligini cikariyoruz.

Gaz eksik iken bu sicaklik yuksek olacaktir ornek 15 °C gibi. Siz gaz verdikce bu sicaklik düşecektir. 7 °C nin altina inmesi kompresore likit gelme riski vardir. Kompresorunuz hasarlanabilir.
Serkan ustam manifoltta 22 gaz için 4 bar karsiligi 0 derece gösteriyor termometre de kaç görünmesi gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,961
Mesajlar
913,924
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst