Güvenilir Multimetre seçimi

Katılım
27 Nis 2021
Mesajlar
108
Puanları
1
Konum
ORDU/ÜNYE
Ben uzun süre "3,4 yil" kullanabileceğim, çok pahalı olmayan 1000 tl ye kadar, güvenilir bir multimetre arıyorum. Daha önce foruma analog multimetremin düştüğünü yazmıştım ve tamiri olmuyor. Babam, mastech ms8209 model multimetreyi yaklaşık 5-6 yıldır kullanıyor. Herhangi bir problem görmemiş. Bana biraz eski model gibi geliyor ama kademelerinde koruma bile olduğunu söylüyor örneğin direnç kademesinde voltaj verince yada amperde kısa devre yapdırınca korumaya alıyormuş. Ben bunu almayı düşünüyorum fakat sizin öneriniz nedir ? Yeni model ölçü aletlerinde, ünit veya pros kit gibi markalar mastech den daha mı iyidir ?

https://www.gittigidiyor.com/yapi-m...turali-garantili-ucretsiz-kargo_pdp_704428865
 
Bu ürün illaki iş görür ama benim de multimetremde olan bir sorun var alırken düşünmemişim 400ma kademsi sigortalı ama 10A kademesinde yok yani ışık için lux bile ölçen bir alet bunu koymuyorlar çinliler bazen çok dengesiz oluyorlar. Eğer 1000 TL altı bir bütçeniz varsa ilk olarak bangoodan 150-200 tl civarında aneng multimetre alabilirsiniz oldukça populer hatta hassas oldukları da söyleniyor. Ya da tr'den Uni-t marka yine otomatik aralık belirleyen 200 tl bandında veya 600-700 bandında aletlere bakabilirsiniz. Son olarak aklıma gelen de çin üretimi fluke lar var (700 tl civarı)15-16-17B+ gibi aliexpresten alabilirsiniz 500 ve üzerinde satışı olan satıcılardan alırsanız bir problem olmaz. Yüzde 100 fluke kadar iyi olmasa da yine piyasadaki birçok aletten daha kaliteli olduğu söyleniyor yabancı forumlarda da aklınızda olsun, malzeme kalitesi anlamında da yine kaliteliymiş.
 
Açıkcası bunu babama anlatamıyorum... aneng, tt technic falan çok güzel avometreler buldum ama markasını beğenmedi.5 6 ay sonra bozulur falan diyo. bangood, amazondan alalım falan dedim bu sefer gümrüğe takılır falan diyor. En iyisi onun kullandığını almak. Bende bir ara denemiştim iyi bir ölçü aleti. 10 amperde sigortaası yok ama yüksek akım verince kendini kapatıyor.
 
UNIT UT139C

9060709138482.jpg


https://www.kartalotomasyon.com.tr/urun/ut139c-true-rms-dijital-multimetre-ac-dc

Banggood daha pahalı

https://www.banggood.com/UNI-T-UT13...k5ktg2IGtX_bmb0aAuG0EALw_wcB&cur_warehouse=CN
 
F/P cihazıdır. İhtiyacı olan herkese tavsiye ederim.
 
Açıkcası bunu babama anlatamıyorum... aneng, tt technic falan çok güzel avometreler buldum ama markasını beğenmedi.5 6 ay sonra bozulur falan diyo. bangood, amazondan alalım falan dedim bu sefer gümrüğe takılır falan diyor. En iyisi onun kullandığını almak. Bende bir ara denemiştim iyi bir ölçü aleti. 10 amperde sigortaası yok ama yüksek akım verince kendini kapatıyor.
Bazı ürünler belirtildiği üzere bangood veya Aliexpreste daha pahalı olabiliyor kesinlikle doğru ama anengler sanırım daha ucuz hala. Başka bir ürün için de olur. Aliexpres parayı kendinde tutuyor. Sipariş kargolandıktan sonra 60 gündü eskiden şimdi 75 süre veriyor genelde 20-30 gün arasında bir sürede geliyor ve vergini ptt ye ödüyorsun 8tl+ %20 en kötü durumda resmi olan bu ama daha az da denk gelebiliyor. Kulaklık al 100 tl 300 tl fark etmez bakıp tam kesiyorlar vergiyi ama 1000 tl lik elektronik malzeme al tabi miktarı çok görünmeyecek ürünler sayısı 20-30 tane olmadan 18 tl vergi bile ödeyebiliyorsun. Görevli o ürünü araştıramadığı için genelde üstündeki satıcının yazdığı 5 dolar gibi fiyattan vergilendiriyor. Örneğin ben kulaklık aldım 120 tlye kablosuzlardan 33 tl vergi geldi. 200 tl ye SDR cihazı aldım usb boyutunda her frekansta radyo dinlemeyi sağlayan bir şey ona 18 tl ödedim. Çünkü ne olduğu hakkında hiçbir fikri yok. Bangood vergi dahil alırsan az bir miktar para ödüyorsun ucuz birşeyse tr vergisine yakın oluyor biraz 100-200 civarı ise fiyat nerdeyse artmıyor tamamen vergiden muaf oluyorsun onlar ödüyor bir de 10-15 günde geliyor. Ali farklı satıcıları barındırıyor güvenlik amaçlı parayı kendinde tutuyor süre sonuna gelirsen 73. gün gibi istersen şans tanıyıp 10-15 gün daha veriyorsun istersen ver paramı diyorsun parayı iade ediyorlar. Bangood toptancı gibi kendi satıyor. SDR bozuk gelmişti bir ikiş resim istedi 1 ay bekletti ama yine iade etti parayı. Tabi ürünü gönder de demiyor. Tamir edebilirsen bozuk olan da senin oluyor. Sistem olarak güvenli ikisi de ama eskisi kadar avantajlı değiller kargo fiyatları sebebiyle küçük ürünler almak tamamen zarar. Anca para tutan şeylerde hala biraz avantajlı o da yavaş yavaş bitmeye başladı.
 
Brymen'in multimetreleri piyasada Fluke'dan sonra hemen hemen en iyi ürünlerdendir.BM 257 modelini inceleyin.Belirttiğiniz bütçeye uygun görünüyor.Geniş ölçüm aralıkları,koruma fonksiyonu ve diğer özellikleri açısından gayet yeterli.3-4 yıl değil, 5- 10 yıl rahatlıkla kullanırsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,626
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst