Güneş paneliyle çok düşük akım ile powerbank şarjı hk

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cem_cem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cem_cem

Üye
Merhaba, bir süredir merak saldığım güneş enerjisinden elektrik kullanımına dair kafama takılan bir durum var. 100W Taşınabilir Güneş Paneli üzerinde şu çıkışlar mevcut;
IMG_9488.JPG

ben QC3 çıkışı üzerinden powerbanki şarj ediyorum. powerbankin input değerleri de şu şekilde;
IMG_9489.JPG

bu mevsimde bulutlu havada panelin QC3 çıkışından 9v*1,66A yerine ancak minimum 8,4v*0,3A* civarı bir güç alabiliyorum ve maalesef sabit değil volt ve akım değeri sürekli değişiyor. Merak ettiğim şey bu şekilde şarj işlemi cihazın pillerine zarar veriyor mu? Araya bir şarj kontrolcüsü vs koyup sabit şekilde güç verdirmek mi gerekiyor?

Yanıtlarsanız memnun olurum, teşekkürler iyi forumlar.

8.4 volt ve 0.3 amper ile şarj işlemi gerçekleşmez. Şarj oluyor gibi görünse de bu bir tahteravalli gibi güç kaynağının değerleri powerbankı yenmeli ki şarj olsun. O yüzden güneşlenme sağlıklı olmalı.

8.4 volt ve 0.3 amper ile şarj işlemi gerçekleşmez. Şarj oluyor gibi görünse de bu bir tahteravalli gibi güç kaynağının değerleri powerbankı yenmeli ki şarj olsun. O yüzden güneşlenme sağlıklı olmalı.
0,3 anlık düştüğü minimum değer olarak gözlemledim buluta göre 0,3 - 0,8 değişiyor amper değeri. bu şekilde değişen değerlerde cihazın şarj yüzdesi yükseliyor fakat pillere zarar vererek şarj ediyorsam hiç bir mantıklı tarafı kalmamış olacak.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri